Lector FEED-PHP 1.5.1
   
Formato RSS 2.0 UTF-8 Ver lista de categorias Agregador i-Gavŗ.info Agregador AddThis Feed-RSS Agregador AddThis BookMark Agregador attensa Agregador Bitty Browser Agregador BLOGLINES Agregador Google Agregador excite MIX Agregador hub::mobile Agregador MY AOL Agregador MY MSN Agregador MY YAHOO Agregador netvibes Agregador NewsGator Agregador Pageflakes Agregador plusmo Agregador Pulck Agregador Rojo Agregador TheFreeDictionary Agregador webwag.this Agregador WIKIO Agregador Windows Live Agregador yourminis 


 Cargando...
e-noticies: Política
Últimes notícies de la categoria Política

Pulsar para mostrar/ocultar texto. "Pujol ens va mentir"
Sat, 21 Sep 2019 10:08:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

Amb Manuel Trallero he fet una cosa que no ha de fer mai un periodista: entrevistar l'autor d'un llibre sense haver-lo llegit abans. Però si hem d'esperar que TV3 o La Vanguardia l'entrevistin segurament tardaríem anys i panys. En aquest cas es tracta de "Pujol. Tot era mentida (1930-1962)"(Almuzara) al costat de l'historiador Josep Guixà. Queda una altra entrevista pendent per quan l'hagi llegit.

-Senyor Manuel Trallero, li demanaré que ens ensenyi la criatura. Això són set anys de treball

S√≠, set anys de treball i els cinc √ļltims amb Josep Guix√†, coautor del llibre.

-Això és la biografia definitiva de Jordi Pujol?

No, aix√≤ simplement abasta des del seu naixement fins l'any 1962, quan surt de pres√≥. √Čs d'una etapa d'inf√†ncia i joventut. De fet i seguint les primeres 150 p√†gines del primer volum de les seves mem√≤ries.

-Pujol és un personatge fàcilment biografiable?

No, no

-Ha de ser complicadíssim

√Čs un personatge amb moltes capes i cal picar molta pedra per arribar al fons de la q√ľesti√≥.

-Digui'm una conclusió que no sigui el títol del llibre, no val dir "Tot era mentida".

Bé, Pujol ha enganyat a qui volia ser enganyat

-Però això és també als catalans, perquè va governar durant 23 anys, va tenir tres majories absolutes.

Sí, però va governar convertint-se en un mite, i aquest mite es va edificar a partir d'una biografia completa falsa com vam demostrar en el nostre llibre.

-¬ŅM'est√† dient que tota la biografia oficial de Pujol √©s falsa?

Tota la biografia de Pujol de 150 p√†gines que nosaltres hem pogut comprovar √©s falsa. Com tota mentida necessita sempre unes escletxes de veritat per poder ser cre√Įble. I en aquest cas tamb√© hi ha per exemple com que va ser torturat per la policia, que va ser condemnat en un consell de guerra...

-Això és cert

√Čs clar, si es va passar dos anys a la pres√≥, aix√≤ √©s totalment cert. Per√≤ al costat d'aix√≤, hi ha moltes falsedats i hi ha sobretot grans abs√®ncies, i personatges i circumst√†ncies que evidentment no hi figuren.

-Absències...?

Quins personatges, com ara David Tennenbaum que amb prou feines apareix.

-El soci del pare...

El soci del pare que amb prou feines apareix, com no apareix la seva vinculació amb l'Opus Dei.

-Perdó, del pare o del fill

D'ell, de Jordi Pujol

-Però vinculació estreta, va arribar a ser membre de l'Obra?

No, però vinculació, i fins aquí puc llegir.

-No revelarem el contingut de l'obra

La seva malaltia psiquiàtrica que està perfectament explicada en el llibre i que ell tampoc esmenta i que ell banalitza en les seves memòries.

-El vaig llegir en un avanç editorial a El Mundo, ens pot ampliar alguna cosa o ho deixem per als lectors?

Ell diu que amb 12 anys tenia moltes coses al cap, el van portar al psiquiatre i el psiquiatre li fa fer uns dibuixos. I li diu: mai seràs un bon dibuixant però seràs alguna cosa en aquesta vida. A partir d'aquí li fan una teràpia d'autoconfesor i després surt un diagnòstic que és una malaltia important en aquells moments.

-Jordi Pujol sempre va pensar en Catalunya?

-Ell sempre va pensar en si mateix, és un perfecte egòlatra i va pensar sempre en si mateix, va prioritzar sempre els seus interessos personals primer de tot, no hi ha cap dubte.

-Jordi Pujol té amics?

Ho dubto bastant.

-Bé, jo des que em dedico al periodisme també estic perdent els amics.

Ho explico perqu√® va ser en un acte p√ļblic. M'ho va explicar una persona a m√©s que no crec que sigui sospitosa, a la presentaci√≥ d'un llibre de Salvador Card√ļs, em va explicar una an√®cdota d'un alcalde de Converg√®ncia que es va donar de baixa del partit i al cap d'un temps se'l va trobar Jordi Pujol i li va dir: "Carai! fa¬†temps que no et veig, pensava que t'havies mort". No s√© si aix√≤ em sembla bastant revelador.

-Pujol tenia una memòria prodigiosa

Sí.

-En aquest cas, potser no tant, no?

Prodigiosa però amb alguns trucs, en el llibre explico alguns d'ells ...

-Quan neix el mite Pujol?

Fonamentalment neix dels fets del Palau, que per cert, ell no va tenir res a veure. El consell de guerra es fa no pels fets del Palau sinó que es fa per la redacció de l'octaveta i la impressió de l'octaveta contra Franco, per això es jutja a l'impressor.

-O sigui, no per uns fets estrictes?

Se'n van tots a caseta despr√©s de passar pels jutjats. De la comissaria de Via Laietana se'n van¬†tots a caseta. No hi ha judici pels fets del Palau per√≤ s√≠ per la impressi√≥ de¬†l'octaveta¬†"Us presentem el general Franco" que √©s aix√≠ com es titula, on acusa el dictador¬†de corruptor, la qual cosa t√© el seu¬†intriguis¬†per alg√ļ d'una fam√≠lia que es dedicava a aix√≤. T√© la seva ironia.

-Quan vaig llegir l'octaveta em va cridar l'atenció precisament això, no critica a Franco per dictador sinó per corruptor

Si, aquesta és una gran novetat perquè tracta d'explicar la valoració del règim franquista ja no per l'opressió sinó per la corrupció, que es perllonga a través de tota la societat.

-Ara que van dient que Catalunya està plena de franquistes, no deixa de ser una mica una prova que en aquesta època molts catalans eren franquistes, perquè l'acusació era que Franco era un corruptor, no era una dictadura.

√Čs clar, aqu√≠ est√† el quid de la q√ľesti√≥.

-Alguna conclusió més sobre el personatge després de set anys de treball?

Bé, que sobretot és un gran mentider en la seva biografia

-No deixa de ser una acusació molt forta

Quan s'hagi llegit el llibre, si vost√® creu que √©s una acusaci√≥ exagerada, tornem a parlar. Despr√©s de set anys de treball, 1042 notes, 25 arxius consultats, crec que alguna hip√≤tesi puc llan√ßar i llan√ßo la hip√≤tesi que Pujol ni √©s un dem√≤crata ni pot creure en la democr√†cia despr√©s d'haver mentit com ha mentit en les seves mem√≤ries. Si despr√©s de llegir la biografia alg√ļ creu que Pujol continua sent un dem√≤crata i continua creient en la democr√†cia doncs llavors haurem fracassat, per√≤ jo crec que despr√©s de llegir el llibre ning√ļ pot treure una conclusi√≥ diferent.

-Però vostè ha fet una biografia -a favor de Pujol és evident que no- en contra o sobre Jordi Pujol?

Jo he fet una biografia seguint les memòries de Pujol i contrastant tota la informació que Pujol va subministrar. Tot aquell fet que a mi m'ha semblat susceptible de ser investigat jo ho he investigat.

-I no concorden?

Algun concorda i altres no concorden. Aquells que no concorden jo he volgut demostrar perquè no concorden i quina és la veritat. He buscat l'aparell documental necessari per demostrar la meva hipòtesi. Si el lector arriba a una altra conclusió, serà el meu fracàs, si concorda amb la meva hipòtesi, serà la veritat.

-En certa manera vostè està deconstruint la figura de Jordi Pujol

No, jo estic fent una biografia en negatiu o, si es vol, un motlle en negatiu del positiu. Simplement comprovo aquells fets que Manuel Cuyàs, que era el responsable com a periodista d'haver-los comprovat i que figurava com a col·laborador de les memòries de Pujol, no ho va comprovar, que és l'obligació de tot periodista.

-Ara està tirant amb bala

-Estic tirant amb l'obligació que tenim vostè i jo com a periodista i sap perfectament que és així.

-Ell va fer de negre -una expressió- Pujol li anava explicant les coses i ell se les apuntava i les va publicar, però de fet són les memòries de Jordi Pujol.

Això sí que és una opinió i no és un fet.

-Hi ha una cosa que m'ha sorprès, l'editorial és Almuzara, no és una editorial catalana. Sorprèn una mica, a més és l'editorial de l'exministre Pimentel. No és per desmerèixer l'editorial, però és curiós que hagi d'editar-se la biografia de Pujol a Còrdova.

Me'n alegro molt que em faci aquesta pregunta. Les editorials catalanes no nom√©s van passar de nosaltres ol√≠mpicament, sin√≥ que ni tan sols es posaven al tel√®fon ni contestaven els correus electr√≤nics. Em va fer molta gr√†cia quan un fam√≥s editor que em va comentar que Pujol ja era un personatge molt desprestigiat. Jo vaig pensar, doncs mira que Juli C√®sar... i encara es publiquen mem√≤ries d'ell. Jo nom√©s tinc paraules d'agra√Įment per a un editorial andalusa i cordovesa, a m√©s √©s una ironia del dest√≠ que sigui una editorial de C√≤rdova, quan Pujol sempre havia dit que l'home andal√ļs era un home desestructurat.

-Però va demanar perdó

-Els perdons de Pujol solen ser gairebé pitjors que els seus presumptes insults

-Hi ha por a Catalunya a parlar de Pujol?

No √©s que hi hagi por, √©s que la paparruchada aquesta que Pujol als deu anys havia tingut una visi√≥ des de la muntanya del Tagamanent i que ning√ļ encara -excepte Joan B. Culla i aix√≤ vull remarcar-perqu√® l'honora-, la gent s'hagi cregut aquesta paparruchada que coincideix en l'edat amb les revelacions de Lourdes i de F√†tima, i que a m√©s li van concedir el doctorat honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili precisament per aix√≤, per tenir una revelaci√≥. Com si aqu√≠ no hagu√©s passat la il¬∑lustraci√≥ i encara estigu√©ssim a l'√®poca del pensament m√†gic. √Čs una cosa realment sorprenent que nom√©s pot succeir a Catalunya. √Čs inexplicable que ning√ļ hagi repudiat aquesta idea.

-Hi ha molta ficció en la vida de Jordi Pujol?

Moltíssima. En l'època aquesta que nosaltres hem estudiat sobretot. Molta ficció i uns silencis clamorosos.

-Què quedarà d'en Jordi Pujol?

Doncs un cop el periodista Arturo San Agustín va dir a Jordi Pujol que no quedarà res i Jordi Pujol el va trucar l'endemà dient-li que no havia pogut dormir en tota la nit. Estic convençut que no quedarà res. Hi ha un article molt bo del mateix Jordi Pujol parlant de l'obra de govern de Franco dient: clar, tots els governs quan es passen 20 o 25 anys deixen una obra de govern, només faltaria que després de 25 anys al govern no hi hagués obra de govern. Jo crec que l'obra de govern de Pujol és inexistent.

-Per√≤ la creaci√≥ de la Catalunya moderna o com a m√≠nim de la Generalitat √©s obra de Pujol. La mateixa Generalitat, TV3, els Mossos, la funci√≥ p√ļblica catalana, el TNC...

Però tot això, quan vostè ho compara amb el que significa la reunificació alemanya, en què queda?

-Kohl va acabar fatal fins i tot malgrat la reunificació

I aquesta era la gran obsessió de Pujol, no acabar com Kohl, i ha acabat com Kohl, i aquesta ha estat la seva gran obsessió. La gran obsessió de Pujol era què dirà de mi la història, i per això va escriure ell la història, perquè Pujol considera que la memòria és la història, i per això la seva memòria era la història, i aquest ha estat el seu gran error.

-Recordo que fa molts anys jo col·laborava amb el programa d'Albert Om a Rac1 i abans que Pujol deixés de ser president van editar un llibre. Preguntaven als seus col·laboradors què quedaria de Jordi Pujol. Jo vaig dir: "espero que no acabi com Helmut Kohl", quan llavors era impensable, perquè era el pare de la pàtria, el referent moral però bo. El procés comença amb Jordi Pujol? L'escola... TV3... etc.

Doncs no ho sé però el que sí que sé és que tota la idea del govern de Pujol des que Pujol tenia 17 anys, ell la tenia claríssima.

-Per què confessa Pujol?

No tinc ni idea. Això s'escapa del meu camp de recerca, en periodisme el que no es pot demostrar és perquè no existeix.

-I per què es fa independentista?

Perquè jo crec que sempre ho ha estat, ve d'una família independentista.

-Per√≤ sempre es comentava aquell lema de paci√®ncia i despr√©s independ√®ncia. Fins i tot en algun consell nacional jo havia parlat amb dirigents de Converg√®ncia que comentaven que quan alg√ļ treia el tema de la independ√®ncia els feia callar.

Pujol ve d'una família independentista, això ho puc assegurar perquè en el llibre s'explica perfectament.

-No sé si li puc preguntar com acabarà el procés.

No, no m'ho pot preguntar perquè no sóc un profeta.

-Però vostè va ser dels primers que em va dir que això podia acabar en violència, jo me'n recordo -faré autocrítica- que me'n reia. "Manuel, com et passes", deia.

Ara ja no riu tant.

-Doncs la veritat és que sí.

Ja sap vostè que el diable sap més per vell que per diable.

-Ha parlat de més de mil notes, això és gairebé una biografia anglosaxona

Sí, 1042 exactament. Però cal tenir en compte que hi ha moltes referències a les memòries. Però no vull penjar-me medalles perquè hi ha un cert narcisisme masoquista, del molt que patim els periodistes quan fem la nostra feina. He fet la meva feina, m'ho he passat molt bé fent-ho i ens hem divertit molt.

-Pujol coneixia el seu projecte?

Sí, jo vaig anar a veure'l per comentar-li i em va dir que fes el que jo volgués.

-Ha tingut accés a fonts pròximes, familiars, amics...?

No, cap,

-També ha tingut accés a arxius de la CIA

Bé, però això va ser un rastreig que vam fer buscant no només Pujol, també altres noms

-Acabaré amb una pregunta molt catalana: Quant costa el llibre després de set anys de treball?

Doncs a menys de vint euros em sembla

-Només? Això és també molt català però l'hi agraeixo molt / Una entrevista de Xavier Rius

Entevista sencera a Youtube

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Toni Albà se'n riu de la Guàrdia Civil
Fri, 20 Sep 2019 22:41:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

L'actor i humorista Toni Albà s'ha mofat de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en el "Pregó alternatiu republicà" de les festes de la Mercè que ha tingut lloc davant la conselleria d'Economia. Albà, que anava disfressat de Manuela Carmena, s'ha referit a aquests cossos policials de l'Estat com "piolines con tricornio", "mortadelos i filemones", "torrentes" i "anacletos".

"No m'estranyaria que des de 2017 pionins amb tricorni, picoletos, mortadelos i filemones, torrentes i anacletos s'hagin infiltrat per protegir la catalana societat civil. Haurien de canviar-li el nom i dir-li societat civil catana" ha manifestat durant el pregó.

Albà també ha afirmat que la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, té nom de madriguera. "Amb nom de madriguera, la delegada del Govern Teresa Cunillera em va informar que es segueixen penjant llaços de color groguenc contaminant Catalunya sencera" ha dit.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Ofrena floral a una pilona de l'1-O
Fri, 20 Sep 2019 21:01:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

Unes desenes d'independentistes convocats pels CDR van fer aquest dijous al vespre una ofrena floral davant d'una pilona que els Mossos d'Esquadra van haver d'extreure per tal de dur a terme un registre a l'empresa Unipost de Terrassa, tal com ha informat NacióDigital.

Els Comit√®s de Defensa de la Rep√ļblica van organitzar l'acte a trav√©s de les xarxes socials per commemorar el segon aniversari del registre a Unipost que va fer la Gu√†rdia Civil acompanyats dels Mossos i per recordar "la pilona que van sacrificar els Mossos d'Esquadra", a la cru√Įlla entre els carrers de la Mare de D√©u dels √Ängels i el de Cervantes.

89174-lagranfoto.jpg

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Cop de mà de Carmena al procés
Fri, 20 Sep 2019 19:34:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

L'exalcaldessa de Madrid i pregonera de les festes de la Mercè, Manuela Carmena, ha fet una crida al diàleg durant el pregó que ha pronunciat aquest divendres a la tarda. "Parlar i escoltar són verbs que descriuen l'essència de la democràcia" ha indicat l'exalcaldessa, que ha recordat en el seu discurs les pancartes amb el missatge "Parlem" que es van desplegar a Barcelona i Madrid. "Quants d'aquests crits hauríem necessitat. Quants en seguim necessitant" ha dit.

La pregonera s'ha definit com una "enamorada de Catalunya i Barcelona" i ha explicat en el seu discurs com va descobrir la ciutat quan va arribar l'any 1966. L'exalcaldessa de Madrid ha reivindicat la diversitat de Barcelona i de Catalunya com un actiu i ha destacat la "bellesa" de la llengua catalana.

"Durant la meva estada a Barcelona, em vaig esforçar a entendre bé el català. Això ho vaig aconseguir, però no parlar-lo. Encara que no puguem parlar un idioma sempre podem estimar-lo i admirar-lo. Sempre he estimat i admirat el català. Sempre he dit a qui estava a prop meu que haurien d'estimar-lo i admirar-lo" ha assegurat.

"Sóc madrilenya pels quatre costats, però estic enamorada irremissiblement de Catalunya i de Barcelona. I convençuda, això sí, que cal unir com sigui i per sempre aquestes dues grans ciutats del sud d'Europa" ha manifestat Carmena, que ha recordat que els valors del concepte de la Mercè són "els de l'acollida, el de la compassió i el de l'ajuda a qui més ho necessita".

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Torra es fa el valent
Fri, 20 Sep 2019 18:53:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que no retirarà la pancarta a favor de la llibertat dels dirigents independentistes presos i dels que estan a l'estranger del balcó del Palau de la Generalitat.

Torra ha assegurat en un comunicat de premsa que aquesta reivindicació "és un clam molt majoritari de la societat catalana i un compromís democràtic del govern amb les persones que pateixen repressió per haver defensat la democràcia, els mandats electorals i els drets fonamentals".

El cap de l'Executiu català també ha informat que presentarà, a través dels seus representants legals, un recurs contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'insta a retirar la pancarta.

"El president Torra considera que es tracta novament d'una vulneració flagrant del dret a la llibertat d'expressió i d'opinió, com ja es va produir quan la Junta Electoral Central va ordenar-ne la retirada, de manera irregular i sense tenir les competències per fer-ho" assegura en el comunicat.

"√Čs per aix√≤ que no retirar√† la pancarta per la llibertat dels presos pol√≠tics i el retorn dels exiliats que hi ha al balc√≥ del Palau de la Generalitat. Aquest √©s un clam molt majoritari de la societat catalana i un comprom√≠s democr√†tic del Govern amb les persones que pateixen repressi√≥ per haver defensat la democr√†cia, els mandats electorals i els drets fonamentals" conclou.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Canadell representarà totes les cambres catalanes
Fri, 20 Sep 2019 17:51:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, l'independentista Joan Canadell, ha estat escollit aquest divendres president del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC), la corporació que coordina les 13 Cambres de Catalunya. Canadell ha rebut el suport de la majoria del Ple del Consell General de Cambres de Catalunya i Jaume Fàbrega -el president de la Cambra de Girona- ha estat escollit vicepresident.

L'empresari Joan Canadell va arribar a la presidència de la Cambra de Barcelona a través de la candidatura Eines de País -candidatura impulsada per l'ANC- que va obtenir la majoria absoluta a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Canadell, que és la cara més visible, va proposar als partits independentistes l'any 2017 que demanessin a la Unió Europea "expulsar Espanya de la UE".

L'empresari també va publicar a twitter que portava una careta de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, al seient del copilot. "Cada dia porto al cotxe amb mi el nostre president Carles. Recomano que ho feu més gent, sobretot ara que s'omplirà Barcelona de turistes pel Mobile World Congress" va escriure en aquella ocasió.

canadellenc.jpg

Durant la proclamaci√≥ de Canadell com a nou representant de les cambres catalanes, Canadell, ha agra√Įt la confian√ßa rebuda pel conjunt de les cambres catalanes i ha defensat en el seu primer discurs com a president del Consell que cal treballar per donar suport a cadascuna de les cambres per tal que conjuntament puguin treballar per fer de Catalunya un dels principals motors econ√≤mics d'Europa. "Junts som molt m√©s forts, i hem d'anar plegats per desenvolupar el m√†xim potencial de l'economia i empresa catalanes", ha destacat.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Budó agraeix als alcaldes el seu suport al procés
Fri, 20 Sep 2019 16:31:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

La consellera de la Presid√®ncia i portaveu del Govern, Meritxell Bud√≥, ha agra√Įt als alcaldes i alcaldesses el seu "paper destacat" en el proc√©s durant el discurs de cloenda de la XXI Assemblea de l'Associaci√≥ Catalana de Municipis (ACM) que s'ha celebrat aquest migdia a Girona.

"Agraeixo als alcaldes el seu paper destacat en el procés polític de Catalunya, per ser-hi sempre i pel compromís constant amb la ciutadania del país" ha afirmat Budó. "No podia ser d'una altra manera perquè representeu aquella part de la política que la ciutadania sent com a més propera i això us fa amatents als seus desitjos i àgils en la resposta", ha assegurat.

La consellera Budó ha recordat les imatges d'alcaldes amb la vara a la mà "al costat del Govern, al costat dels presidents", la qual cosa, segons ha manifestat, "diu molt del que ha estat i ha fet el món local i diuen sobretot de la força del nostre país". En aquest sentit, Budó ha relacionat el suport dels alcaldes al procés amb la "resposta en forma d'amenaça i repressió" de l'Estat.

La portaveu de l'Executiu ha apuntat que el suport dels alcaldes al procés "ha obtingut de l'Estat una resposta que compromet profundament el normal i democràtic funcionament de les institucions. Moltes vegades, una resposta en forma d'amenaça i repressió" i ha recordat els més de 700 alcaldes investigats els darrers dos anys.

71d351e6-4047-4657-b1b3-29f92ff7cf73.jpg

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Ultimàtum per la pancarta
Fri, 20 Sep 2019 14:10:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat al president de la Generalitat, Quim Torra, retirar en un termini de 48 hores la pancarta de suport als polítics presos de la façana del Palau de la Generalitat, arran d'un recurs presentat per l'associació Impulso Ciudadano.

En un acte, contra el que cap recurs i que compta amb un vot particular, la sala contenciosa del TSJC acorda la retirada de la pancarta i el llaç groc de suport als presos, com a mesura cautelar mentre resol sobre el fons del recurs presentat per Impulso Ciudadano.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Sense autocrítica
Fri, 20 Sep 2019 12:21:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en declaracions a El món a RAC1, ha assegurat que Pedro Sánchez "s'està carregant el prestigi de les institucions i està generant una enorme desafecció en la ciutadania i els votants progressistes".

"√Čs una greu irresponsabilitat. Si portem el pa√≠s a unes noves eleccions, ens arrisquem que sumi la dreta. Aix√≤ sembla que no li importa. Es mou per enquestes i per concentrar m√©s poder. Aquestes declaracions les situo tristament en aquest context de campanya electoral. √Čs evident que no tenen ra√≥ de ser", ha lamentat.

Tamb√© ha remarcat que "en absolut, no hi ha cap crisi al govern de la ciutat de Barcelona. El pacte de govern funciona molt b√© i ning√ļ l'ha q√ľestionat. Em sorpr√®n el poc contacte del senyor S√°nchez amb els representants del seu partit a Barcelona".

"En temes que no s√≥n municipals i de ciutat, votem com a grup municipal i cadasc√ļ defensa les seves posicions sense que representi cap crisi. Aix√≤ √©s normal en democr√†cia. Es fan acords, es dialoga i es transacciona. Per√≤ s'ha crispat tot tant que t'has de polaritzar, amb uns o altres, no hi ha matisos i aix√≠ estem", ha dit.

Tamb√© ha deixat clar que "en absolut Collboni no m'ha fet cap ultim√†tum. Tenim una molt bona relaci√≥ de govern. Estem centrats en els temes de ciutat. En aquest tema, votem diferent i no passa res. √Čs normal que els partits no pensin el mateix en tots els temes".

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Units es desmarca de la cimera de Poblet
Fri, 20 Sep 2019 11:59:00 +0200
Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb   Fuente en catalŠn ( cat )

El l√≠der d'Units per Avan√ßar, Ramon Espadaler, en una carta a la milit√†ncia, explica que el seu partit quedar√† al marge de la plataforma catalanista 'El pa√≠s de dem√†', que es reunir√† aquest dissabte al monastir de Poblet i que aposta, entre d'altres coses, per aconseguir "una relaci√≥ flu√Įda" amb l'Estat.

L'exconseller, en la seva carta, remarca que "Units estem oberts a dialogar, per√≤ no participarem en debats que tenen per objecte la creaci√≥ de nous partits o instruments electorals". "El debat de les idees i propostes √©s previ al dels instruments o al de les aliances electorals. Un debat, aquest darrer, que afrontarem quan arribi el moment atents a la conjuntura‚ÄĚ, assenyala.

Tot i aix√≤, expressa que ‚Äúperqu√® estem conven√ßuts de la bondat de les nostres propostes, acudirem als f√≤rums on siguem convidats per aportar-les‚ÄĚ. ‚ÄúFem una valoraci√≥ molt positiva de l'acord subscrit amb el PSC‚ÄĚ, sentencia finalment.

La plataforma 'El país de demà' té com a principal impulsor i portaveu Antoni Garell. Dirigents de l'antiga Convergència com Marta Pascal, Carles Campuzano o Lluís Recoder hi han col·laborat.

...Otros agregadores para esta fuente:

Agregador accioname Agregador Bitacoras Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador diigo Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador favoriting Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador i-Gava.Info Agregador jamespot Agregador linkedin Agregador Meneame Agregador minvertirol Agregador Mirlobolsa Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador negociame Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TOPfn Agregador twine Agregador TwitThis Agregador webalalza Agregador webeame Agregador WIKIO Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 


Convertido a HTML en 1.3239340782166 segundos