Lector FEED-PHP 1.5.1
   
Formato FEED UTF-8 Ver lista de categorias Agregador i-Gavà.info Agregador AddThis Feed-RSS Agregador AddThis BookMark Agregador attensa Agregador Bitty Browser Agregador BLOGLINES Agregador Google Agregador excite MIX Agregador hub::mobile Agregador MY AOL Agregador MY MSN Agregador MY YAHOO Agregador netvibes Agregador NewsGator Agregador Pageflakes Agregador plusmo Agregador Pulck Agregador Rojo Agregador TheFreeDictionary Agregador webwag.this Agregador WIKIO Agregador Windows Live Agregador yourminis 


 Cargando...
Pulsar para mostrar/ocultar texto. Trencaclosques i ferides obertes

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Víctor Sánchez, és un home que cerca aprofundir des de la pròpia experiència vital, sense filtres, obrint-se mentalment i de cor, per a trobar respostes a moltes de les interpel·lacions que provenen de la masculinitat, sovint encaixades a cops, conduïdes per la força bruta del costum, o també admetent que les ferides obertes, mirades amb cura poden trobar guariment.

Aquest text, és la primera part del 'diàleg' a dues mans, 'diàlegs masculins', als quals ens tenen avesats ell, en Víctor, i Justo Fernàndez, a les seves obres.

Trencaclosques i ferides obertes

La primera vegada en la meva vida, que vaig ser conscient del transcurs inevitable del pas del temps va ser a quaranta anys. Llavors em vaig adonar que, en el millor dels casos, havia gastat ja mitja vida.

La meitat de la meva vida més jove, més vital, amb menys preocupacions i responsabilitats, la que, sens dubte, fins al moment, semblava la millor i més complaent, -amb poques possibilitats que el que estàs per arribar pogués estar a l'alçada d'allò que ja havia viscut-. Com aquella estrofa del tango de Carlos Gardel que he escoltat tantes vegades de la boca del meu pare, «... sentir que es un soplo la vida, que veinte años no es nada...»

Record també, a propòsit de la primera tanda de Diàlegs Masculins (1), el capítol on esmentava de passada el meu particular «viatge» de vida al llarg i ample de tres dècades, i la meva tornada a casa dels pares després d'aquesta trajectòria vital transcorreguda amb no pocs alts i baixos.

Fent una ullada enrere, puc distingir amb tota claredat tres punts d'inflexió en moments molt determinants de la meva vida: els cinc, els dotze i els quaranta-tres anys. Els inicis i els finals de les diferents etapes de la meva vida: infantesa, adolescència / joventut i adultesa / maduresa. És un bon exercici que vos anim a fer: trobar aquests moments clau de les vostres vides i veure com vos varen marcar en el seu moment i quines varen ser les seves conseqüències posteriors.

Per anar directament al gra del propòsit d'aquest capítol, (2) a dotze anys vaig sentir que em desconnectava dels meus pares. Una nova ciutat, un nou canvi de col·legi, un nou grup d'amistats per conformar. En definitiva, un munt de novetats en una edat que, per a mi, va ser molt complexa i no sempre ben resolta.

Un dels primers amics que vaig tenir aleshores era un company de classe repetidor que, òbviament, tot i que compartíem curs, em guanyava de tres anys. Tres anys més, comparats amb una curta vida de dotze, vos assegur que és una gran diferència d'edat. Sobretot si es tracta d'aprendre de la vida a través del mètode més ràpid i fàcil, però que no sempre és el millor.

A ell li he d'«agrair» entre moltes altres coses, la meva primerenca incursió en el món de l'alcohol i del tabac (aquest últim amb poc èxit, per sort).
El cas és que quan esment en el llibre anterior, el del meu «viatge de vida» al llarg de trenta anys, la història fa un salt i em trasllada als meus quaranta-tres anys. Al moment en què vaig sentir que la meva vida s'aturava sobtadament, que baixava d'un tren que anava desbocat, sense aturar a cap estació, que em conduïa a un lloc, on no volia arribar, ni havia triat, i en el qual amb prou feines podia mantenir-me dempeus sense trobar lloc on agafar-me per no caure per culpa de la velocitat del viatge.

Sentir que acciones el fre d'emergència i que abandones l'únic tren que et condueix 'cap a enlloc', és una sensació estranya. Això no obstant, allà et trobes de sobte. Amb quaranta-tres anys de vida a la meva esquena, a la meitat del no-res, mirant cap enrere i adonant-te que no tens cap possibilitat de començar de zero i tornar, per permetre't «triar» un altre camí en la teva vida, que et dugui on realment desitges.

El món o la vida es pot esbucar amb extrema facilitat. El problema o la dificultat ve quan vols tornar a posar les peces al seu lloc, una per una.

Alguna vegada heu estat davant d'un trencaclosques d'aquests gegantins, de més d'un milenar de peces, en el moment de voler començar? On després de col·locar-les totes pacientment, a sobre d'una taula, i d'haver col·locat la part fàcil, aquesta vora exterior amb el qual tots vàrem començar els trencaclosques, te n'adones que hi ha centenars de peces que aparentment són idèntiques, i que potser formen part d'un interminable cel blau sense núvols que conformen el paisatge que vols muntar.

Doncs el procés de superar una depressió pot arribar a ser igual de lent, de meticulós i desesperant. Fins i tot més, si moltes de les peces que tens a sobre de la taula no vols incorporar-les o utilitzar-les, per reconstruir aquest trencaclosques de manera que doni una nova forma a la teva vida.

Cada vegada que em toca presentar un llibre, fer alguna xerrada o anar a qualsevol dels nostres tallers on trec aquest tema, sempre em faig la mateixa reflexió: «Ja estàs una altra vegada aquí, Víctor, contant les teves particulars misèries personals que no interessen a ningú, recol·lectant aquestes mirades de compassió que jo no vull o cercant aquesta comprensió davant d'un fracàs de vida, que no tothom necessàriament ha d'entendre, comprendre i compartir».

I el que pens és que no, que aquest no és el veritable motiu per treure un cop més el meu tema.

Aquí és quan em trob de front amb aquesta inevitable imatge de perfecció irreprotxable d'un model de masculinitat reeixit i atractiu que ens han venut des de sempre i que jo mai he estat capaç, ni tan sols. de tocar amb els rovells dels meus dits. Aquesta façana falsa i mentidera d'un edifici impecable en el seu exterior, però podrit i corromput per dins, des dels seus fonaments.

Són innombrables els homes, amb els que m'he creuat en la meva vida en els darrers anys, que admeten estar «bé» quan els preguntes per les seves vides. Homes amb quals les afirmacions o respostes, mirant en la profunditat dels seus cors, ja fa temps que varen deixar d'enganyar-me.

Quan llegesc que caminam a una societat mentalment malalta, una de cada quatre persones adultes patirà algun tipus de trastorn mental de major o menor intensitat al llarg de les seves vides: ansietat, estrès, depressió, esquizofrènia..., ho entenc perfectament. Quan diuen i avisen que la meitat dels homes amb problemes o trastorns mentals mai trepitjarà la consulta d'un especialista, no em sorprèn gens ni mica. Quan diuen que la meitat dels trastorns mentals que es tracten en edats adultes tenen el seu origen abans dels catorze anys, afirm amb el cap, perquè malauradament, sé del que parlen.

Les consultes estan plenes de persones adultes rompudes i destrossades per dins. M'atrevesc a dir, que en la majoria dels casos, sense cap òptica de perspectiva de gènere aplicada als tractaments o a les teràpies.

El que jo vaig tardar a entendre, prop de catorze mesos després d'iniciar la teràpia, que tots els meus problemes, en major o menor grau, giraven al voltant d'una determinada visió que tenia de la meva masculinitat, que havia fet aigües per multitud de llocs. Em tem, això no obstant, que encara no és motiu de preocupació suficient en aquesta societat, que camina ferida de mort cap a un precipici inevitable, tot i que ja fa temps que es veu a venir.

Només una dada més: en aquest procés tan particular i alhora tan meravellós que és la teràpia, hi ha moments en què sents que les peces comencen a tornar a encaixar per si mateixes com per art de màgia, veus que s'entreveuen cada vegada més parts d'un trencaclosques que semblava impossible recuperar. Detalls tan bàsics i essencials com són la capacitat de recuperar algunes emocions que creies perdudes per sempre en aquest forat negre en què s'havia convertit la teva vida.

Per posar-vos un exemple de què és el que se sent quan recuperes la sensibilitat per tornar a sentir, se m'encongeix l'ànima cada vegada que vaig a un col·legi o un institut, i veig les cares d'alguns al·lots i al·lotes de tan curta edat, des dels tretze o catorze anys, fins als devuit, romputs per dins, o en procés de rompre's.
Mirades esquives o perdudes, gestos bruscos, reaccions o respostes intempestives, llàgrimes que apareixen amb inesperada facilitat, maneres d'expressar-se des del dolor més profund, silencis que transmeten més que mil paraules...

No us imagineu com em recorden a mi a la seva mateixa edat.

Inevitablement, intent imaginar-los amb trenta o trenta-cinc anys més, amb l'edat que ara mateix tenc jo. Els veis dins d'una consulta, tractant de recompondre les seves ments o guarint les seves ferides de vida?

Em falten paraules per expressar el que sent en ser testimoni del profund dany i sofriment que habita en l'adolescència.

És més, sempre repetesc en els nostres tallers, que tant de bo a mi m'haguessin donat fa trenta anys una oportunitat com els que ara nosaltres impartim. Un lloc on poder escoltar de boca de dos homes com nosaltres les conseqüències de complir al peu de la lletra amb un guió d'un model de masculinitat tan específic, rígid i tòxic com el que nosaltres hem seguit al llarg de les nostres vides. Guió, per cert, del què nosaltres mai hem estat els autors originals, sinó només, merament actors recitant escenes encadenades, amb un final, en alguns casos, malauradament, més que previsible.

Fins quan?

(1) Diálogos Masculinos. La masculinidad tarada. Víctor Sánchez – Justo Fernández. Edit Cuatro Hojas. Cáceres 2018

(2) Diálogos masculinos 2. Asesinos, carroñeros y ciudadanos. Justo Fernández – Víctor Sánchez, Edit. Cuatro hojas. Cáceres 2019

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Menorca celebra la seva Diada entre la tradició i la projecció de futur

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La Diada del Poble de Menorca, que se celebra el 17 de gener, commemora la incorporació de l'illa a la Corona d’Aragó, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni.

Enguany, el Consell de Menorca ha celebrat una sessió plenària extraordinària per a celebrar la Diada, també s'han fet celebracions a tots els municipis de Menorca.

Hi ha hagut missa a la Catedral i després, el mercat de taronges i dàtils de Ciutadella ha reunit aquest divendres centenars de menorquins que celebren la festa de la Diada de Menorca però l'acte més emotiu, que es realitza enmig de silenci de la multitud d'assistents, és el dels 'tres tocs' que simbolitza l'entrada de les tropes del rei Alfons III a la ciutat.

La regidora Noemí Camps ha estat enguany l'encarregada de donar els tocs amb el penó del Rei sobre una rajola amb la lletra Tau. Fátima Anglada ha estat la responsable de portar la bandera i Damià Moll ha estat el tercer regidor protagonista d'aquesta cerimònia.

La processó dels 'tres tocs', formada per les autoritats de l'illa, ha recorregut els carrers de Ciutadella acompanyada per la imatge de Sant Antoni i nombroses persones que participen en aquest acte tradicional.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El TSJIB anul·la el Decret del català a la sanitat pública

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha anul·lat el decret llei del Govern que establia el nivell de català necessari per al personal de la sanitat pública, en considerar que la norma és contrària a dret. A més, imposa les costes del judici a l'Administració.

En concret, la Sala contenciosa administrativa del TSJIB ha estimat el recurs presentat pel sindicat de funcionaris CSIF, que considerava que el decret discriminava en l'accés igualitari a l'ocupació pública. En virtut del decret, qualsevol aspirant podia ser admès en els processos selectius públics, independentment del seu nivell de català, i obtenir una plaça amb la condició de personal estatutari fix.

No obstant això, s'introduïa l'obligació d'acreditar el nivell requerit de català en un màxim de dos anys després de l'obtenció de la plaça. El personal que no el fes, encara que mantendria la plaça, perdia el dret a participar en procediments de mobilitat o accedir a drets econòmics de la carrera professional.

En aquest sentit, el Tribunal entén que en privar als empleats del dret a carrera professional el Govern incorria en nul·litat i que, així mateix, la prohibició al dret a la mobilitat és «evidentment desproporcionat». En la sentència, la Sala no qüestiona que l'Executiu autonòmic pugui exigir «un cert nivell de coneixement» del català com a requisit per a accedir a la funció pública, assenyalant que és una mesura «constitucionalment lícita».

De fet, considera que el dret constitucional dels ciutadans a ser atesos en català obliga al fet que l'Administració «atorgui rellevància jurídica» a aquesta llengua. El decret va ser aprovat pel Govern el març de 2018. La sentència del TSJIB no és ferm i l'Executiu pot recórrer-la davant el mateix TSJIB o el Tribunal Suprem.


...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Colonya compra Can Morató per convertir-la en centre sociocultural

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Colonya, Caixa d'Estalvis de Pollença, va signar aquest passat dijous una opció de compra per a adquirir la vella fàbrica de tapissos de Can Morató a Pollença i reconvertir-la en un centre sociocultural de referència que acollirà també la seu central de la fundació i els serveis centrals de la banca ètica.

L'opció de compra està condicionada al fet que l'Ajuntament de Pollença i el Consell de Mallorca tramitin les modificacions urbanístiques suficients per a permetre els nous usos i la rehabilitació del Ben Catalogat que des de l'aprovació de la Llei d'Urbanisme de les Illes Balears ha quedat en sòl rústic sense règim jurídic consignat.

Així ho va confirmar Pep Cifre, president de Colonya, que estima que en el millor dels casos la recuperació del conjunt industrial requerirà una inversió addicional d'entre 7 i 8 milions d'euros. Per a la reconversió de l'edifici Colonya convocarà un concurs d'idees.

Cifre explica que «Colonya podria haver triat fer un edifici de nova planta a menor cost en el polígon però la recuperació de Can Morató suposarà la recuperació d'un bé d'alguna cosa valor patrimonial, un edifici singular especialment protegit que forma part del paisatge i el patrimoni històric industrial de Pollença i de les Balears».

Inaugurada en 1922, la fàbrica de tapissos de Can Morató va mantenir la seva activitat industrial fins a 1967. En els seus anys de major esplendor va arribar a vendre catifes a la Casa Blanca però, després del seu tancament, va entrar en una imparable espiral de degradació. L'Ajuntament de Pollença havia decretat almenys en dues ocasions, ordres d'execució per a assegurar l'edifici que sofria risc d'ensulsiades.

El vincle de Colonya amb la fàbrica de tapissos no és nou. En 1991 la fundació ja va rendir un homenatge a la indústria amb l'exposició Can Morató-La fàbrica en el rècord. Aquest passat dijous el president de Colonya, Pep Cifre, va comparar els plans de rehabilitació de Can Morató amb el projecte de reconversió del Sindicat de Felanitx. En el cas de Pollença els fons que serviran per a la compra i rehabilitació del Bé Industrial Catalogat, no procediran de les administracions públiques sinó dels recursos propis generats pels clients que aposten per la banca ètica.

Les negociacions fins a aconseguir la signatura de l'opció de compra no han estat fàcils. S'han prolongat durant nou mesos en què s'ha mantingut una discreció absoluta. El batle de Pollença, Tomeu Cifre, va agrair ahir la discreció i el compromís de tots els grups polítics i va confirmar que portarà al pròxim ple la modificació puntual de la normativa urbanística que permetrà donar llum verda al projecte.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Fira B! s'expandeix a totes les Balears amb l'objectiu convertir-se en una marca cultural turística

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La delegada de la Presidència per la Cultura, Catalina Solivellas, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra, han anunciat aquest divendres que Fira B!, estrena un nou format amb el qual s'estén a totes les Balears i l'objectiu de la qual és convertir-se en una marca cultural turística.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat aquest divendres, Fira B! estén la seva programació a Menorca, Eivissa i Formentera. A més, es divideix en àrees temàtiques, aconseguint les dues èpoques centrals de contractació a la tardor i a la primavera i centra els seus esforços a consolidar-se com a marca cultural en el sector turístic.

En aquest sentit, la Conselleria ha informat que la sisena edició de Fira B!, arrencarà el setembre de 2020 amb la Fira d'Arts Escèniques, que se celebrarà a Menorca durant tres dies i combinarà activitats d'exhibició amb jornades professionals. L'illa d'Eivissa, que acollirà la Fira de Música, seguirà el mateix model que la Fira d'Arts de Menorca, també amb actuacions i jornades professionals. Així mateix, a Formentera també s'oferirà un programa centrat en el sector musical.

Per a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, amb aquest nou format el Govern ha complert l'objectiu de descentralitzar la cita i implicar en ella a totes les Illes. Així mateix, la Conselleria ha destacat la implicació i el treball transversal fet per l'Institut d'Estudis Baleàrics, la Delegació de la Presidència per a la Cultura i l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB).

Totes aquestes entitats pertanyents a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, aportaran el pressupost per a la primera part de la Fira B!, encara que no seran les úniques.

Mallorca acollirà el 2021 una Fira B! amb totes les àrees de l'IEB

D'altra banda, la Conselleria ha informat que Mallorca acollirà, durant quatre caps de setmana consecutius, en els mesos de març i abril de 2021 un format de Fira B! que inclou totes les àrees de l'IEB, és a dir, les arts visuals, la música, les arts escèniques i la literatura, el còmic i el pensament.

Així mateix, ha detallat que la Fira B! Arts Visuals dedicarà dos dies a les arts visuals i digitals, i un tercer a desenvolupar les connexions d'aquesta àrea amb la música. En aquesta línia, la Fira B! Música centrarà les dues primeres jornades en la música i la tercera en les relacions de la música amb les arts escèniques.

Igualment, la Fira B! Arts Escèniques exhibirà i analitzarà les arts escèniques en dos dies i l'últim establirà ponts amb la literatura, el còmic i el pensament. Finalment, Fira B!, se centrarà en la literatura, el còmic i el pensament.

Fitur

Quant a les novetats d'aquesta edició, s'inclou també el caràcter temàtic de cada Fira B!, «relacionat amb l'entorn creatiu i els agents més destacats del sector», segons ha explicat el director de l'IEB, Mateu Malondra.

En aquest sentit, ha assenyalat que el programa de la fira combinarà propostes de Balears i de l'exterior, vinculades a altres regions de l'Estat espanyol i dels països europeus estratègics. El motiu que ha argumentat Malondra ha estat que «sempre cal tenir present que Fira B!, compleix una doble funció de divulgació de la cultura de les Illes i de negoci per al sector».

Per aquest motiu, ha informat que es preveu iniciar una relació estable amb l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears(Aetib), dependent de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La primera acció referent a això, ha informat la Conselleria, es desenvoluparà en la Fira Internacional del Turisme (Fitur) amb diverses actuacions musicals d'artistes balears i la projecció d'un vídeo promocional per a explicar el model, els objectius i les dates de Fira B!

Entre les propostes d'aquesta acció, s'han inclòs les actuacions, el dia 25 de gener, de Posidònia, Saxophonia Funk Projecte i Pere Navarro & For the Freshly People. El 26 de gener actuaran Leonmanso, Desirée Duran i Salvatge Cor. El pressupost d'aquesta acció promocional és de 25.000 euros, a càrrec de l'Aetib, segons Conselleria.


...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El Consell licitarà el nou refugi del Galatzó per convertir-lo en «part fonamental» de la Ruta de Pedra en Sec

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha anunciat aquest divendres, després d'una visita de la consellera Aurora Ribot als ajuntaments de Calvià i Andratx, que licitarà el nou refugi del Galatzó, a Calvià, per a convertir-lo en «part fonamental» de la Ruta de Pedra en Sec.

La institució insular ha informat que Ribot ha assegurat als responsables municipals de Calvià que el projecte d'una nova planta de tractament de matèria orgànica és «prioritari» per al seu departament. De fet, han afegit que aquesta construcció està inclosa en les directrius del Pla Director de Residus.

D'altra banda, Ribot també ha dit que convertirà sa Dragonera, a Andratx, en «un referent de sostenibilitat». La instal·lació de plaques fotovoltaiques, la finalització d'una fossa d'oxidació per al tractament de residus i el projecte d'un futur centre d'interpretació a sa Dragonera seran, entre altres, alguns dels objectius previstos.

La recollida selectiva i el tractament de matèria orgànica també han centrat aquestes reunions de treball, segons la nota de premsa del Consell. El batle Alfonso Rodríguez ha matisat que la recollida porta a porta a Calvià «està prevista com a prioritat municipal». A Andratx, la batlessa Katia Rouach, ha afirmat que aquest àmbit «creixerà exponencialment» en els pròxims cinc o deu anys.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Cort ajorna la Diada Ciclista de Sant Sebastià al 26 de gener

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'Institut Municipal de l'Esport (IME) ha anunciat aquest divendres que ajorna la 40a Diada Ciclista de Sant Sebastià al 26 de gener davant la previsió meteorològica adversa per la borrasca Gloria.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest divendres, la decisió respon a criteris tècnics de seguretat per les condicions del recorregut, amb l'asfalt banyat, i la previsió de fort vent. En aquest sentit, atès que es tracta d'una prova popular amb la participació d'infants i ciclistes professionals, l'organització ha decidit ajornar-la al dia 26 de gener.

La Diada es va cancel·lar el 2019 per mal temps

D'altra banda, el Consistori ha explicat que, la 40a edició de la Diada Ciclista de Sant Sebastià, que va ser cancel·lada el passat 2019 a causa del mal temps, mantendrà, el recorregut habitual i l'horari de sortida.

Així doncs, la prova popular tendrà lloc el pròxim 26 de gener a partir de les 12.00 hores i el punt de sortida serà en l'arc situat en la plaça de Santa Eulàlia. L'organització manarà aquests dies correu-vos electrònics a totes les persones inscrites per a informar-los de la nova data de celebració de la Diada, ha assenyalat Cort. Finalment, ha indicat que les persones que vulguin participar, i encara no estiguin inscrites, podran fer-ho fins al 25 de gener a través d'internet.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Noguera celebra el decret contra el turisme d'excessos: «Sense límits, estam abocats al col·lapse»

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha celebrat aquest divendres que el Consell de Govern hagi aprovat el decret llei contra el turisme d'excessos i el turisme de borratxera i ha considerat que «sense límits, la societat està abocada al col·lapse».

«Amb aquesta regulació es fa un pas més per a afrontar la situació amb realisme i ganes de reconduir-la a temps, abans que sigui massa tard», ha explicat Noguera, afegint que el decret «només és el primer pas abans de modificar la Llei General Turística que planteja MÉS».

Segons ha subratllat Noguera, a iniciativa de la formació ecosobiranista aquest canvi normatiu permetrà regular de «manera global» el 'Tot inclòs', així com «facilitar la coordinació entre administracions i implicar la societat civil a l'hora de prendre decisions estratègiques».

«Per a acabar amb els excessos necessitam polítiques valentes que escoltin a les persones, entitats i administracions més afectades i incorporar les mesures adequades», ha explicat. De fet, Noguera ha recordat que el decret ha estat consensuat i que el Govern ha introduït les propostes plantejades per MÉS. «Aquest decret forma part una visió d'estratègia de conjunt i a llarg termini», ha dit.

Així mateix, Noguera ha emplaçat a totes les formacions amb representació parlamentària a fer costat a la modificació de la Llei que permetrà ampliar les restriccions contemplades en el Decret. Amb tot, MÉS continua defensant l'aprovació d'una llei específica per a regular el 'Tot inclòs'.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Puigdemont i Comín demanen al Suprem que suspengui l'ordre de detenció

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La defensa del president de la Generalitat de Catalunya a l'exili Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín ha presentat un recurs d'apel·lació contra Tribunal Suprem espanyol perquè suspengui l'ordre de detenció contra ells. Si no s'accepta el recurs, demana que el Suprem presenti diverses qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el seu cas.

Concretament, demana que demani al TJUE si ha de ser el Suprem qui tracti els casos que afecten eurodiputats, com si fossin membres dels parlaments de l'Estat espanyol. També demana que pregunti si el Suprem pot dictar ordres de detenció nacional i europees contra un eurodiputat sense autorització del Parlament Europeu, o si pot mantenir l'ordre de detenció mentre es tramita el suplicatori per a retirar la immunitat.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. 'Mallorca en primer pla' és la proposta del Consell per a la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquest divendres el documental 'Mallorca en primer pla' que es projectarà dimecres que ve als cinemes Callao de Madrid, dins de la setmana de la Fira Internacional de Turisme a Madrid 2020 (Fitur).

Segons ha informat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aquest divendres en roda de premsa, aquest projecte ha estat ideat per a presentar Mallorca com un plató «excel·lent» per al cinema i el sector audiovisual.

No obstant això, ha afegit, aquest documental té la intenció «d'ajudar també a desestacionalitzar i a potenciar, a més d'un sector econòmic, el turisme de baixa temporada». En aquest sentit, ha posat l'accent que «Mallorca és molt més que sol i platja».

Així mateix, Cladera ha reiterat «la importància de potenciar el mercat turístic espanyol«, ja que es tracta del tercer emissor de turistes a les Balears, només superat pels mercats britànic i alemany. La presidenta del Consell de Mallorca ha incidit en què «2019 ha estat un any de recuperació d'aquest mercat, registrant-se un increment del 5,5% respecte a 2018 fins al mes de novembre» i ha destacat que «aquests increments de visitants s'han donat amb major mesura en temporada baixa, entre els mesos de gener i febrer, i també al setembre».

Igualment, Cladera ha volgut destacar el grup que representa el viatger espanyol pel que fa a la despesa turística, que fins a novembre de 2019 ha estat d'1,5 milions d'euros. Amb tot, ha recordat que la institució insular, que té les competències turístiques des de març de 2018, està elaborant un pla estratègic i està definint les línies de treball.

Referent a això ha afirmat que «s'està redactant el primer Pla de promoció turística, aviat el Consell de Mallorca serà membre de l'Organització Mundial del Turisme, s'han iniciat els tràmits per a ser Observatori de Turisme Sostenible i l'objectiu és culminar tots aquests processos amb la signatura d'un Pacte per un turisme sostenible que impliqui a tot el sector i a tota la societat mallorquina». «Les fires s'han d'aprofitar dins d'aquest marc», ha conclòs.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. [ÀUDIO] Plataforma per la Llengua: «La Policia espanyola discrimina lingüísticament i, si no la graves, queda impune»

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Després que una parella valenciana denunciés que alguns agents de la Guàrdia Civil els varen vexar i amenaçar pel fet de parlar en la seva llengua, des del cos policial ho neguen. Si bé aquesta història és particularment inversemblant, és habitual que els agents denunciats neguin qualsevol mena de discriminació lingüística i que els cossos policials i el Govern espanyol els protegeixin i evitin investigar els fets. En conseqüència, la pràctica totalitat de les denúncies de discriminació lingüística queden impunes. Tanmateix, això no significa que no passin.

A banda d'aquest cas, la Plataforma per la Llengua va ser testimoni d'un cas de discriminació el passat 13 de novembre a Barcelona, del qual en té una prova: una gravació d'àudio. El cas, que ja ha estat denunciat a la Delegació del Govern espanyol, va ser el d'un agent de la comissaria de Via Laietana que va impedir el pas a un ciutadà que li deia en català que necessitava passar per allà per anar a un club social. Quan el ciutadà va demanar ajuda a la Plataforma per la Llengua i diversos treballadors varen acostar-s'hi per fer entendre al policia que tenia l'obligació legal de garantir l'atenció en català al ciutadà (fins i tot li van mostrar el precepte legal que ho recull, l'article 54.11 del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic), el policia s'hi va negar. L'explicació de la negativa es pot sentir a l'àudio: només podia ajudar el ciutadà si li parlava en espanyol. A més, el policia es va negar explícitament a cercar un altre agent que pogués entendre el català.

El mes passat la Plataforma per la Llengua ja va fer públic l'estudi 'Comportament lingüístic davant dels cossos policials espanyols', en què es presenta un recompte de casos de discriminació segons els quals es té constància que en menys del 3 % hi ha conseqüències per a la policia, normalment, quan hi ha una acumulació de proves que pot desmuntar el contrarelat policial. Cal destacar que l'estudi també mostra que sovint, a més, els agents es valen de la seva presumpció de veracitat per a «castigar» les persones que han gosat denunciar-les i contradenuncien les persones a qui han discriminat. L'estudi mostra que 3 de cada 10 víctimes de repressió han rebut algun tipus de represàlia per no haver renunciat als seus drets lingüístics, molts cops després d'haver denunciat els agents.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Tot a punt perquè se celebri diumenge la Revetla de Sant Sebastià a Palma

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Diferents serveis de l’Ajuntament de Palma han fet feina aquests dies perquè tot estigui a punt per la celebració de la Revetla de Sant Sebastià. Enguany l’Ajuntament, ha posat en marxa a més una campanya per aconseguir que la Revetla 2020 sigui més cívica i sostenible i es redueixi el número de residus que es genera aquest vespre.

En aquest sentit, es reforça l’operatiu tant de Policia Local, amb un dispostiu de 119 persones, un 10% més que l’any passat i Bombers, amb quatre dotacions amb 6 efectius cada una. També es reforça l’operatiu d’EMAYA amb 48 persones que treballaran en l’operatiu de neteja, un 14% que 2019.

Vint tones de llenya per la Revetla, i 238 sol·licituds de material per a barriades
El departament de Logística de l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat ha tramitat aquesta setmana un total de 238 sol·licituds de diferents entitats i associacions de Palma perquè se’ls proporcioni material per celebrar diferents actes festius a les barriades. Així, només aquesta setmana aquest departament ha servit un total de 4.884 cadires, 582 taules, 501 torradores, s’han muntat 56 preses de corrent, 77 focus de llum, 25 tarimes, s’han realitzat 65 transports d’arena i instal·lat 251 tanques.

Amb motiu de la Revetla de Sant Sebastià el servei de Logística serveix un total de 20 tones de llenya als diferents foguerons ubicats a 7 places. En concret, 15 tones de llenya són per a les torradores i cinc per als foguerons.

Nit Bus gratuït el 19 de gener
L’Ajuntament de Palma recomana fer servir el transport públic aquests dies. Amb motiu de la Revetla les 4 línies nocturnes existents a la xarxa de l’EMT seran gratuïtes i circularan amb els següents horaris:
N1 Porta del Camp –Portopí de les 23:45h a les 06:25h cada 25 minuts
N2 Can Blau-Can Valero de les 0:05h a les 06:00 cada 50 minuts
N3 Germans Escales-Sa Indioteria de les 23:40h a les 06:10h cada 50 minuts
N4 Pl. del progres-Pont d’Inca de les 01:00h a les 05:45h cada 50 minuts

Dispositiu Policia Local i talls de trànsit
Pel que fa al trànsit d'aquest 18 de gener, amb motiu de la celebració del concert 40 Mallorca Pop a la plaça Joan Carles I la Policia Local tallarà el trànsit d’accés des de les 19 hores i fins a les 03 hores aproximadament en funció de afluència de públic i de tasques de neteja als següents punts :
-Plaça de la Reina
-Jaume III amb carrer Protectora
-Carrer Unio amb Plaça Mercat
-Plaça de Joan Carles I

El 19 de gener, amb motiu de la celebració dels concerts de la Revetla, es tallarà el trànsit a les 17.30 hores i fins les 3 del matí el carrer Palau Reial i el carrer de Conqueridor. A partir de les 19 hores i fins les 3 de la matina la Policia Local preveu tallar el trànsit a al carrer Jaume III amb Protectora i al carrer Unió amb plaça del Mercat.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. La borrasca Glòria passarà per aigua i vent Sant Sebastià

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears ha informat que la borrasca Glòria, el primer temporal de l'any, «s'estrena amb pluja, vent i mala mar», que afectarà les Balears a partir d'aquest dissabte, quan la nit ja estigui molt avançada, diumenge -quan se celebra la Revetlla de Sant Sebastià-, també dilluns i, probablement, dimarts.

La delegada territorial de l'Aemet a les Balears, María José Guerrero, ha explicat que «a l'inici, ja diumenge, les precipitacions seran febles i moderades i que aquestes s'aniran intensificant al llarg del dia». Davant d'això, ha estat activat l'avís taronja a partir de les 12.00 hores per precipitacions i vent.

A la part nord i nord-est de Serra de Tramuntana, es podran acumular al voltant de 100-120 litres per metre quadrat i a la resta, on també s'esperen una pluges fortes, s'esperen uns 60 l/m2. A Menorca, hi pot haver 100 l/m2 i a Eivissa, s'esperen uns 60 l/m2.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El Govern aprova un decret llei per a frenar el turisme d'excessos

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El Consell de Govern ha aprovat un decret llei per a combatre els excessos en determinades zones turístiques, amb l’objectiu de forçar un canvi real en el model turístic d’aquestes destinacions, fomentar el civisme, adoptar mesures de protecció de la destinació i evitar els problemes derivats d’un consum excessiu d’alcohol en determinats llocs de les Illes Balears. Es tracta de la primera norma que s’adopta a tot Europa que restringeix la promoció i venda d’alcohol en determinades zones turístiques.

Les Illes Balears es converteixen així en una destinació capdavantera a combatre el turisme d’excessos amb una norma que compleix els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l’Agenda Balear 2030 a la recerca d’un turisme més sostenible i respectuós, tant amb l’entorn com amb la qualitat de vida de turistes i residents. La redacció d’aquesta norma s’ha produït després d’un ampli diàleg i es justifica per l’interès general per evitar aquest tipus de comportaments en determinades zones turístiques de les Balears.

Els esforços per a promocionar la destinació, dotar-la de més qualitat —mitjançant inversions tant públiques com privades— i posicionar-la en un mercat cada vegada més competitiu i global s’havien vist afectats darrerament per determinats comportaments incívics, la majoria directament relacionats amb l’abús d’alcohol, en determinades zones turístiques de Mallorca i Eivissa.

Amb aquesta norma, defensada i sol·licitada per institucions, agents socials, empresarials i patronals, el Govern proporciona les eines necessàries per combatre aquesta situació i revertir-la, tot amb l’objectiu d’afavorir l’activitat turística, millorar la competitivitat i posar fi a circumstàncies que generen malestar i afecten la imatge de la destinació. Així doncs, es compleix el compromís adquirit en els Acords de Bellver a l’inici de la legislatura. D’aquesta manera, l’esforç inversor executat els darrers anys pel sector privat es veu recompensat.

Amb l’objectiu de millorar el seguiment i la coordinació de les mesures previstes en aquest decret, es crearà una comissió i una subcomissió per al foment del civisme en zones turístiques. La comissió estarà formada pel Govern i representants de Delegació del Govern i la subcomissió per patronals i associacions empresarials i veïnals.

El decret llei aprovat aquest divendres tendrà una vigència de cinc anys, el seu àmbit territorial quedarà circumscrit a zones concretes de la Platja de Palma, s’Arenal, Magaluf i el conegut com a West End de Sant Antoni de Portmany, i inclourà cinc eixos principals d’actuació amb l’objectiu d’evitar la degradació de determinades zones turístiques de les Illes Balears.

Alcohol
A partir d’ara estarà prohibida la publicitat que tengui com a objectiu incentivar el consum d’alcohol en establiments turístics, així com les barres lliures, happy hours o similars. També es prohibeix l’exhibició de begudes alcohòliques, els autodispensadors, i, a més, els establiments que venguin alcohol hauran de romandre tancats entre les 21.30 h i les 8.00 h.

Pràctiques perilloses per a la salut com botar de balcons
Queden prohibides les pràctiques perilloses per a la vida o la integritat física de les persones a tot el territori de les Illes Balears, no només en l’àmbit territorial de la norma.

Les persones que, malgrat la norma, duguin a terme aquestes pràctiques, seran expulsades immediatament de l’establiment amb la consideració de falta greu tant per a qui les practiqui com per a qui les permeti.

Excursions etíliques
També conegudes com pubcrawling. Se’n prohibeix la publicitat, l’organització i la venda per evitar recorreguts alcohòlics a les zones afectades pel decret.

Party boats
En relació amb les festes que s’organitzen a embarcacions, les denominades party boats, es prohibeix fer-ne publicitat a les zones afectades per aquest decret. D’altra banda, aquest tipus de vaixells no podrà recollir o tornar clients a aquestes zones. A més, se suspèn la concessió de noves llicències i s’obre un termini de 24 mesos per regular l’activitat.

Règim sancionador
Finalment, aquesta norma estableix un règim sancionador que posa un èmfasi especial en les faltes greus i molt greus. En el primer cas, es consideren faltes greus les pràctiques perilloses per a la vida, la integritat o la salut dels clients (per al turista que les practica); la manca d’informació de manera expressa als clients sobre aquestes pràctiques perilloses (per a l’establiment); la no expulsió de clients que duguin a terme aquestes pràctiques perilloses (per a l’establiment); oferir habitacions per hores i fer publicitat de begudes alcohòliques o tenir exposat alcohol en els establiments, entre altres aspectes.

Les faltes greus se sancionen amb multes de 6.001 a 60.000 €
Les faltes molt greus inclouen la venda de begudes alcohòliques fora de l’horari permès; oferir begudes alcohòliques sota modalitats del tipus barra lliure, happy hours o 2x1 i 3x1; mantenir els autodispensadors d’alcohol; la venda de begudes a menors i a embarassades; la publicitat o les excursions etíliques (pubcrawling) o cometre dues faltes greus en sis mesos, entre altres circumstàncies.

Les faltes molt greus se sancionen amb multes de 60.001 a 600.000 €, i addicionalment poden comportar el tancament de l’establiment per un període màxim de tres anys, segons les circumstàncies que es presentin.

Es considerarà falta lleu qualsevol altra infracció inclosa en el decret, amb multes d’entre 1.000 i 6.000 €.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Una de moros i cristians

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Dissabte passat es feu la quarta edició de ‘Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels drets humans’ amb l’encesa de bengales i fumarases a les talaies esmentades, i el cant d‘Itaca’ els que pogueren, però també en altres torres i puigs, on algun escamot de voluntaris se n’hagués fet responsable. La idea va sorgir fa quatre anys de la Societat Balear de Matemàtiques, per la qual cosa cal suposar que inicialment volgueren rememorar, o tal vegada comprovar com funcionava, el sistema de foc i fum ideat per Joan Binimelis per avisar la resta de l’Illa de l’arribada de vaixells enemics. Probablement la volta a l’Illa no era total. Hi ha un buit entre la torre de Lluc i la d’Albercutx, o el castell del Rei, que d’altra banda té molt poques cales i massa enfora de remeis. Així de les dues talaies esmentades, o des d’on es colombrassin vaixells sospitosos, començarien els senyals fins arribar a Ciutat.

Els moros tradicionalment han estat els nostres enemics íntims, però els atacs més greus foren dels turcs, i els perills de la mar foren molt més variats: genovesos, francesos, pirates no identificats, pestes... i cristians. Amb la guerra de Franco i una hipotètica invasió dels aliats a la Segona Guerra Mundial, algunes talaies tingueren una reocupació.

Aviat, però, prengué més força girar la truita i convertir l’acte en un clam pels drets humans i ja ha esdevingut un acte oficial al que s’hi van afegint altres estats de la Mediterrània. La tragèdia actual de les barques al Mediterrani ja no són els pirates, sinó els desgraciats que emigren desesperadament per trobar una vida digna.

Abans, i encara ara, celebràvem les festes de Moros i Cristians on, com és natural, es tractava de reeixir els valors de raça, patriotisme i cristianisme per sobre totes les coses, i naturalment la valentia, adesiara pintada d’heroïcitat, de les tropes locals, cosa que ara ja molts substitueixen per anar begut, que sempre és més pràctic i més fàcilment reconeixible. Que els fets fossin d’una altra manera, tal vegada el contrari, seria un altre tema. La valentia, naturalment, la deixam com està.

Tot això degué començar amb l’emoció de la Renaixença, segles després dels fets. No és versemblant que els contemporanis estassin per a perendengues, atesa la magnitud de la tragèdia, el nombre de saquejos, morts i captius que patiren. Si a Sóller (1561) i Pollença (1537) finalment guanyàrem una autèntica batalla, en altres ràtzies ens quedàrem amb dos pams de nas, el rebost escurat i potser algun parent captivat. A més de ràtzies a tots els pobles de la Serra, també foren tràgiques les d’Alcúdia i Santanyí. Segons Pere Xamena les invasions sovint anaven dirigides per mallorquins renegats. El cas més tràgic, però, fou del de Ciutadella. Aquells anys Eivissa no tenia població suficient per a tanta calamitat, però essent la més petita, pobre i desemparada hom vivia amb la por al clatell. Formentera estava despoblada.

I molt abans la cosa era completament al revés. El 1202, per posar un exemple, els mallorquins eren moros i atalaiaven que no s’acostassin cristians, no fos cosa que tornassin amb l’excusa de les croades dels dallons, com la Pisano-catalana (1114), que va esser molt pitjor que l’esmentada de Ciutadella, i amb la invasió de 1229...

I és que amb això de cristians i moros, pirates i corsaris, o fins i tot invasors i indígenes, pells roges i rostres pàl·lids, tot depèn del punt de vista, normalment d’on t’han parit i adoctrinat (renegats a part). No ho podien entendre de la mateixa manera, els torrers o els de la barca, els esclavitzats o els que esclavitzaven... no és igual. Al moll d’Eivissa hi ha un monument als corsaris i a Istanbul hi ha un mausoleu a Barba-rossa entre altres conjunts escultòrics.

Ara passa una cosa semblant amb España contra Catalunya: Puigdemont, Torra, Mas o Companys són Molt Honorables per als catalans, però traïdors per als espanyols (a Companys el varen afusellar), idò no és la mateixa nació.

Ja m’ho deia mon pare: N’hi ha que veuen una busca dins un ull d’un altre i no troben un bastó dins el seu.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Aprofita els millors descomptes de Lidl a la teva propera compra

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Vivim en un temps en què tota la informació que puguem arribar a desitjar es troba a un simple clic de distància. Aquesta realitat suposa un clar avantatge a l'hora de dur a terme qualsevol classe d'acció, destacant per sobre de la resta, el fet d'aprofitar les millors ofertes de mercat. La xarxa està plena de promocions que, si estem atents, podem aprofitar per estalviar grans quantitats de diners al mes.

Les millors ofertes de Lidl

De tots els supermercats que existeixen avui dia, sens dubte, cal destacar la rellevància que ha adquirit Lidl. Compten amb un ampli ventall de productes que, apostant per la seva marca comercial de primera qualitat, suposen un clar estalvi en cada compra que realitzem. Seguint la línia d'aquesta afirmació, resulta més que interessant recolzar-se en aquells portals web que recullen totes les ofertes de Lidl catàleg, aconseguint així que tinguem sempre el grau més gran de coneixement possible.

Això sí, abans d'analitzar algunes de les promocions més destacades, cal esmentar que no totes les webs funcionen de la mateixa manera. És fonamental acudir a aquelles que han aconseguit la dura tasca de destacar en el panorama en línia, anteposant-se a la cada vegada més creixent competència. Només així aconseguirem l'excel·lència en la rutinària tasca de fer la compra, adquirint el millor nivell sense haver de gastar un sol euro extra.

Les ofertes del catàleg de Lidl es renoven setmanalment, de manera que depèn de nosaltres estar sempre al dia de les últimes novetats. Molts dels productes amb què compta aquest supermercat disposen de baixades dràstiques de preu que duren un breu període de temps, motiu pel qual, no podem deixar passar l'oportunitat de documentar-nos a través d'internet. Es tracta de la via més eficient per garantir el nostre benestar financer, quedant-nos sempre amb el millor del mercat.

Sota aquest pretext, hem d'esmentar alguns descomptes per afrontar la costa de gener. Aquestes dates són realment complicades en matèria econòmica i poder gaudir de bens de primera necessitat com el pa, la fruita, carns, peixos i fins i tot, alguns capricis com les pizzes, es converteix en un avantatge del temps en què vivim.

Aquests i molts altres exemples, tal com es detallen a continuació, són al Lidl catàleg amb ofertes d'escàndol. Així doncs, en cas d'aprofitar les rebaixes que han arribat des d'aquest gegant del comerç, tindrem al davant el dia a dia més complet en cada un dels aspectes que el componen: des de l'alimentació, fins als productes per a la llar.

Descomptes que vetllen per la nostra salut

El ventall de promocions és prou ampli per a dedicar gran part del nostre temps a estudiar el catàleg de Lidl; fins i tot ara han creat "A punt per menjar", un servei de menjar a domicili. No obstant això, quan toca prioritzar en certs productes, val la pena fer-ho en aquells que vetllen per la nostra salut. El benestar personal és una de les metes que hem d'aconseguir en tot moment, tenint l'opció més assequible que mai gràcies a la millora de l'oferta a les botigues més properes.

Un dels punts diferenciadors que fan que Lidl destaqui per sobre de la resta de supermercats és, amb total seguretat, la varietat de serveis que presenta al conjunt de la població. Aquest és el cas del catàleg de receptes mediterrànies, ideal per descobrir les possibilitats de la dieta més característica del nostre país per mitjà de deliciosos plats. Un bé inestimable de què podem disposar des de les mateixes xarxes.

D'aquesta manera, un cop identificades aquelles receptes que tenen cura plenament del nostre estat de salut, únicament haurem de comprar els ingredients pertinents. Per sort, aquests catàlegs de Lidl es combinen, tenint així clars quins són els descomptes més importants en el moment de la nostra decisió culinària.
Estem parlant d'un segell de qualitat que segueix posicionant a aquest supermercat com una de les millors opcions contemporànies. Mereixem treure tot el partit econòmic a cada compra i pocs comerços compten amb tantes garanties per a això com ho fa Lidl.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. NothingAD s'encarregarà de la gestió i estratègia del pla de mitjans digitals de l'Ajuntament de Barcelona

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El Consistori barceloní ja té adjudicatària per als serveis d'assessoria estratègica i gestió de mitjans digitals durant 2020. Es tracta de l'agència de màrqueting digital NothingAD, la qual ha resultat vencedora del concurs públic convocat a aquest efecte, després d'haver obtingut la millor nota en l'apartat digital: 290 punts d'un total de 305.

NothingAD, que ha aconseguit ser una de les agències homologades per al període 2020-2023, obté amb això una homologació més, la qual se suma a les que ja ha vingut aconseguint durant els dos últims anys.

El mateix consistori ha destacat la coherència de la proposta presentada per aquesta agència en l'àmbit estratègic, elogiant el seu disseny tàctic de cara a aconseguir els objectius de campanya mitjançant una adequada selecció de mitjans, suports, formats i temporalitat de cadascuna de les fases que integren l'embut de vendes (funnel).

La tasca que haurà de desenvolupar d'ara endavant aquesta agència per a l'Ajuntament de Barcelona comprendrà diverses tasques, com ara: disseny de l'estratègia i planificació de mitjans, negociació i contractació d'espais publicitaris (inclòs el Branded Content i altres accions mediàtiques de caràcter especial), així com campanyes de PPC (Google Ads i anuncis en xarxes socials) orientades a generar més visites als webs del seu nou client.

Un dels punts forts de NothingAD és la seva dilatada experiència amb clients de l'entorn institucional, especialment a l'hora de gestionar la compra de mitjans en línia i les accions PPC en cercadors i social Ads. El Consistori de la Ciutat Comtal, els seus organismes autònoms i societats municipals se sumen així a la llarga llista de clients institucionals d'aquesta agència de màrqueting digital.

Segons el mateix director d'aquesta agència, Ferran Burriel, aquesta col·laboració amb l'Ajuntament barceloní constitueix un gran repte i una oportunitat per a demostrar, una vegada més, la vàlua de NothingAD en la gestió i planificació de mitjans, no ja només per a clients de caràcter públic sinó també per als de l'àmbit privat. L'equip que està a les seves ordres afronta la seva nova tasca com una aventura professional capaç de despertar el seu entusiasme.

NothingAD: Com va començar tot?

NothingAD va donar els seus primers com a agència independent allà pel 2007. En els seus començaments aquesta empresa es va centrar en el camp de la publicitat digital, si bé en els últims temps i fruit de la seva constant evolució, ha anat afegint altres serveis que han fet d'ella una agència de màrqueting digital especialitzada en Inbound Màrqueting.

La voluminosa cartera de clients que ha confiat en els serveis de NothingAD inclou entitats de caràcter institucional (Diputació de Barcelona, ​​AMB, l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya o l'Institut de Formació Contínua IL3 de la Universitat de Barcelona) i empreses del sector privat (Aura Energia, TV3, Avalis, Institut Català de la Retina, AquaClean, Loteria de Catalunya, Thomson Reuters, The Bath Point, Grup Suez o Institut Català de Finances).

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. L'advocat de Puigdemont denuncia que li han entrat al despatx

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha denunciat aquest divendres destrosses importants de material informàtic i mobiliari del seu despatx a Madrid, on desconeguts han entrat aquesta nit.

Boye no troba a faltar documents ni altres estris, però ha denunciat la destrossa de cables, mobiliari i material informàtic com el seu servidor, i així ho ha publicat a la xarxa social Twitter, on ha penjat fotografies de l'estat en què s'ha trobat el despatx. Boye també ha volgut remarcar que aquests fets no l'intimidaran.

El despatx de Boye va ser objecte d'un registre policial el passat mes d'octubre en el marc d'una causa en la qual la jutge de l'Audiència espanyola María Tardón investiga un presumpte blanqueig vinculat al narcotraficant gallec Sito Miñanco.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. L’EMT dobla el nombre de línies on estarà autoritzat viatjar amb mascotes a partir del primer de febrer

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

A partir del primer de febrer l’Empresa Municipal de Transport (EMT) doblarà el nombre de línies on es podrà viatjar amb mascotes. Actualment, l’EMT permet als passatgers viatjar amb mascotes a vuit línies: L1, A1, A2, L2, L3, L4, L20 i L35. A partir del mes de febrer aquesta autorització s’implantarà a vuit línies més: L11, L14, L16, L24, L31, L32, L46 i L47.

Amb aquesta mesura, acordada entre les àrees de Mobilitat Sostenible i Benestar Animal, es continua treballant en el compromís aprovat al ple de novembre de 2019 que diu que el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetran viatjar amb mascotes. «A partir del febrer, a 16 de les 38 línies de la xarxa municipal es podrà viatjar amb cans pagant la taxa de 0,30 cèntims. Treballam amb l’objectiu que aquesta autorització s’implanti a la totalitat de la xarxa de busos el 2022», explica el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, ha celebrat aquesta mesura i ha declarat que la seva implantació «era un compromís per a donar resposta a una reivindicació de les associacions animalistes i millorar la convivència amb els animals de companyia a la nostra ciutat».

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible recorden que els cans poden viatjar a les línies que estan autoritzades pagant un bitllet de 0,30 cèntims en metàl·lic. La normativa de l’EMT estipula que els cans que pugin al bus han d’anar lligats amb corretja i dur morrió. En el cas dels cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres mascotes, poden viatjar a les línies autoritzades de forma gratuïta dins una cistella. L’EMT no permet que viatgin els cans de races catalogades com a perilloses.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. IB3 Televisió estrena el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

IB3 Televisió estrenarà el dilluns 20 de gener el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’, una obra dirigida per Emili Manzano i Claire Roquigny, el principal valor de la qual és la recuperació de materials inèdits propietat del poeta mallorquí desaparegut ara fa 21 anys. Serà a les 23 h dins el programa 'L’Hora D'.

El documental, coproduït per IB3 i Pickwick Films, també es podrà veure aquest divendres en una preestrena que tendrà lloc a l’Arxiu del Regne de Mallorca a les 19.30 h.

Passats vint anys de la seva prematura desaparició, hi ha unanimitat en considerar l’obra del poeta mallorquí Andreu Vidal (1959-1998) com una de les més rellevants en llengua catalana de les darreres dècades del segle XX.

Mantenguda voluntàriament al marge dels circuits acadèmics i allunyada de la cultura oficial malgrat haver guanyat, de ben jove, premis com el Ciutat de Palma i el Carles Riba, l’obra poètica de Vidal ha arribat a adquirir estatut de culte.

El documental pretén resseguir la singular trajectòria vital de l’autor, a la vegada que aspira a difondre el seu llegat literari a través de la participació de figures vinculades a l’autor com Margalida Pons, Karen Müller, Miquel Barceló o Rafel Joan, entre d’altres, així com de la recuperació d’arxius fotogràfics, sonors i audiovisuals, molts d’ells fins ara desconeguts.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Sant Antoni 2020: Dimonis i dimònies, foguerons, corregudes i gloses al Satisfyer

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Sant Antoni i el Dimoni, les gloses, les ximbombes, els foguerons, els caparrots, els xeremiers... a tot Mallorca ha esclatat la festa en honor de Sant Antoni i de les ganes de bulla.

El 17 de gener és Sant Antoni dia de festa gran a molts de municipis de Mallorca. I la revetla és la mobilització festiva més important de l'any.

Artà

Artà es el primer municipi del Llevant en començar la festa de Sant Antoni. Els Dimonis, en Mosca i en Ferriol i els artanencs amb camisa blanca i mocadors vermells, el primer ball este aca l'obrer Miquel Cursach que enguany ha debutat.

Més tard, gloses, moltes d'elles feministes. Moltes dedicades al producte de moda, el Satisfyer.

Manacor

A Manacor el dimoni gros ja ha encès el fogueró i ha donat el sus a una llarga nit de festa. Torrades, glosses, foc i dimonis durant tota la vetlada.
Les Completes compten amb la presència del prior del Santuari de Lluc, Marià Gastalver, i els assistents han rebut amb entusiasme la intervenció del Clamater, que enguany ha estat l'investigador del càncer de mama, Toni Celià.
Les dimònies han consolidat el seu repte i han reunit més de mil persones a la seva trobada.

Sa Pobla

A Sa Pobla ha començat la festa amb les autoritats realitzant el recorregut des de l'Ajuntament a l'església parroquial.
A la plaça Major els dimonis de l'Obreria i els caparrots i caparrots minyons han dansat davant milers de persones.

Muro

La lluita entre el bé i el mal a Muro és viu amb el ball dels Tres Tombs. Posteriorment s'han encès els foguerons i s'ha fet un espectacular correfoc amb els Dimonis de sa Pedrera, foguerons i música d'arrel a la plaça amb centenars de persones que han gaudit de la vetlada.

Son Servera

La carrossa de Sant Antoni ha recorregut el poble per a recollir les ‘joies’. Després de les Completes a l'església s'ha fet l’encesa dels foguerons.

Alcúdia

'Sant Antoni i els Dimonis’ de Sarau Alcudienc han congregat centenars d'alcudiencs. Un total de 26 dimonis han repartit dolços als més petits. La parròquia ha retronat amb el cant de completis i goigs de Sant Antoni.

Capdepera

Una marea humana, abillada amb camisa blanca i mocador vermell, ha pres els carrers de Capdepera, després que la parella de dimonis sortís de la cotxera de Na Vergera, per a iniciar les corregudes d'enguany. L'esplanada de l'església, on hi havia la creu de mata que els dimonis han de trobar, era gairebé plena a vessar.

Sant Llorenç

Sant Llorenç ha celebrat, a mitjan matí, el primer ball dels dimonis de Sant Antoni a la porta de la rectoria. La bulla ha durat tot lo dia i els llorencins han gaudit de la festa en família.

Algaida

A Algaida celebren Sant Honorat. Els cossiers han tornat a sortir un any més a ballar per a honrar al seu patró. Molt puntuals, a les 11 hores, els cossiers entraven per la porta de la església Sant Pere i Sant Pau al ritme dels xeremiers i acompanyats per una comitiva d'autoritats. L'emblemàtica dansa ha tornat a ser el centre de totes les mirades i els 'cossiers', com a marca la tradició, han ballat 'L'Oferta' a l'interior de l'església.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. «Però just de Sant Antoni / fins a Sant Sebastià / el deixaran alenar», glosa per la llibertat de Jordi Cuixart

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Aquestes nits, a Mallorca, són nits de foguerons i gloses. Enguany l'enginy dels glosadors ha estat alimentat per una actualitat política ben rica en novetats.

José Ramón Bauzá, que fa vuit anys va tastar en persona el rebuig que provoca entre la ciutadania de Mallorca, ha estat, de nou, protagonista de la destresa dels glosadors.

També les 48 hores de llibertat de Jordi Cuixart han inspirat els glosadors.

Reproduïm la glosa dedicada a Cuixart del glosador esporlerí Pere Tort:

Feis que la ximbomba soni...

Enceneu el foc més gran!

Glosau fort i xalau tant

que l'alegria s'entroni.

Però just de Sant Antoni

fins a Sant Sebastià

el deixaran alenar.

Cuixart, tens el dret de viure!

I un poble que vol ser lliure

no el poden empresonar.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Un 25% d'electors de les Balears diu que el que ocorria a Catalunya va influir en la seva decisió de vot

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Un 25,1% d'electors de les Illes Balears afirma, segons l'avanç del baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que el que ocorria a Catalunya va influir en la seva decisió de vot en les eleccions del passat 10 de novembre, mentre que el 74,9% sosté que no va influir en el seu vot.

Segons el mateix estudi, el 89,4% dels illencs afirma que l'exhumació de Franco no va influir en la seva decisió de vot. Un 61,7% dels enquestats a les Illes diu que va decidir el seu vot «amb convicció», mentre que el 29,2% ho va fer «amb certs dubtes». El 4,2% es va decantar per un partit «perquè es tractava del mal menor» i el 5% «per a evitar que pogués guanyar un altre partit».

El PSIB, primera força a les Balears

El PSIB es mantindria com a primera força a Balears si se celebressin unes noves eleccions generals, amb un 21,6% de la intenció de vot, segons l'avanç del baròmetre del CIS, que situa a Vox com tercera força per davant d'Unides Podemos.

En concret, a Balears, per darrere del PSIB se situen en intenció de vot el PP (11,6%), Vox (11,1%), Unides Podemos (9,5%) i Ciudadanos (1,5%). Amb tot, més de la meitat dels ciutadans balears enquestats afirma que no té simpatia per cap d'aquests partits (57,5%).

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. La jutgessa Victoria Pelufo cita a declarar el dibuixant Toni Galmés en qualitat d'investigat

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Fonts properes al dibuixant Toni Galmés han confirmat a dBalears que la jutgessa Victoria Pelufo l'ha citat a declarar, en qualitat d'investigat, dia 30 de gener, per un suposat delicte de calúmnies.

Quatre sindicats policials varen demanar fa uns dies a la jutgessa d'instrucció 12 de Palma que investigàs si el Govern ha atorgat subvencions al còmic 'On és l'Estel·la?' al qual acusen d'injúries i calúmnies.

Els sindicalistes, acompanyats de l'advocat Antoni Montserrat, varen ratificar aquest dia la seva denúncia contra l'autor del còmic, l'editorial del mateix i els responsables polítics.

'On és l’Estel·la?' és un àlbum il·lustrat per Toni Galmés i que segueix les traces dels famosos 'On és en Wally?' per explicar els fets cabdals del procés d'autodeterminació de Catalunya. Els sindicats policials varen querellar-s'hi perquè segons la seva interpretació, «menyscaba i denigra» el cos de policia espanyola i la Guàrdia Civil «i atempta contra els sentiments de les persones integrants de dites institucions».

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Ciudadanos, El Pi i PP demanen una comissió d'investigació pels casos d'explotació sexual de menors

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La portaveu de Ciudadanos al Consell de Mallorca, Beatriz Camiña; el portaveu adjunt d'El Pi-Proposta per les Illes, Antoni Amengual, i el portaveu del Partit Popular han registrat aquest dijous a la institució insular una sol·licitud conjunta perquè s'obri una comissió d'investigació pels casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Les tres formacions polítiques coincideixen en «la importància d'aclarir els fets, davant la gravetat d'uns fets que demostren que els protocols existents no han funcionat». En aquest sentit, Camiña, Amengual i Galmés han assegurat que «la gestió en els centres no ha estat l'adequada per a garantir la seguretat dels menors».

En declaracions als mitjans de comunicació, la portaveu de Ciudadanos a la institució insular, Beatriz Camiña, ha subratllat que «cal depurar responsabilitats polítiques, amb la major transparència possible, dels qui varen prendre unes o altres decisions després de saber que aquests menors estaven en xarxes de prostitució».

Per la seva banda, el portaveu adjunt d'El Pi, Antoni Amengual, ha apuntat que «estam davant de fets molt greus, s'ha de saber què ha passat i, si cal, exigir responsabilitats polítiques pertinents».

Finalment, el portaveu del PP, Llorenç Galmés, ha destacat que «hi ha massa preguntes sense respostes clares i davant la gravetat del que va passar i admès pels responsables de l'IMAS, només amb una comissió d'investigació independent es podran detectar els errors i els seus causants. Cal posar llum a tanta foscor».

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Obertes les inscripcions per a la Marató Fotogràfica de Sant Sebastià

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior ha organitzat per al pròxim diumenge 26 la Marató Fotogràfica de Sant Sebastià, una cita ineludible al programa de festes patronals de Palma.

Hi poden participar totes aquelles persones que ho desitgin amb càmera digital o telèfon mòbil. L'activitat està limitada a un màxim de 252 participants, per la qual cosa cal inscripció prèvia. Es tracta d'un esdeveniment gratuït que cerca descobrir dues de les barriades més emblemàtiques de la ciutat i mostrar els seus aspectes arquitectònics, socials, reivindicatius i culturals.

El punt de citació serà la plaça Major. A les 9.30 h els participants hauran de lliurar el resguard de la inscripció als membres de l'organització i podran començar a recórrer la ciutat a la recerca de les millors instantànies que plasmin els temes fotogràfics proposats al concurs. Els participants tendran fins a les 21 h per a captar-les.

Només es poden fer fotografies el mateix dia de la marató i l’organització comprovarà les meta-dades de les imatges. Les fotografies poden esser tractades amb programes d'edició encara que es recorda que no es tracta d'un concurs professional, per tant, malgrat que es permeti a tots els participants fer servir accessoris fotogràfics i posar en pràctica les seves habilitats i coneixements en la matèria, es demana que no se n’abusi dels programes d’edició d’imatge. Les fotografies han de tenir un format JPG.

Entre els premis de la marató es troben importants cursos de formació fotogràfica, xecs a diferents establiments de fotografia i comerç just de Palma, així com entrades de cinema.

Les inscripcions estaran obertes fins al pròxim 25 de gener i es poden fer a les botigues de fotografia Foto Ruano Pro i Casa Vila, o per correu electrònic a la següent adreça pilarolallasancha@gmail.com. En el cas de persones que s'hagin inscrit i finalment no hi puguin participar, es prega que ho comuniquin abans de dia 26 per tal que una altra persona pugui fer-ho al seu lloc.

Les fotografies presentades seran exposades al Casal Solleric el pròxim mes d'abril en una mostra en què es lliuraran els premis i diplomes de l'actual certamen.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El Parlament Europeu accepta debatre la retirada de la immunitat de Puigdemont i Comín

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El Parlament Europeu ha anunciat aquest dijous que inicia la tramitació del suplicatori demanat pel Tribunal Suprem espanyol per a la retirada de la immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha explicat que traslladarà el dossier a la comissió d’Afers Legals de l'Europarlament, on es tramitarà la petició de la justícia espanyola, que vol que es retiri la immunitat a ambdós eurodiputats.

El tràmit del suplicatori pot durar mesos recollint informació. A més, Puigdemont i Comín hauran de ser escoltats en una compareixença davant de la comissió.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Llengua: Formació i Drets

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La setmana passada vaig llegir que s'havia formalitzat un acord entre la Direcció General de Política Lingüística del govern de les Illes Balears i els caps de la policia nacional i la guàrdia civil perquè els integrants dels cossos policials rebessin una adequada formació en llengua catalana. Em sembla una iniciativa que, per molt elemental que sigui, té el seu mèrit. Certament, en un país normal, la cosa no tendria cap tipus de discussió i, per descomptat, no formaria part de l'agenda pública. A les Illes Balears tenim dues llengües oficials: el català, en tant que llengua pròpia del país, i el castellà, en tant que llengua oficial de l'Estat espanyol. Sembla de tota lògica, si no pervertim el concepte "llengua oficial", idò, que tots els servidors públics haurien d'estar capacitats per atendre els ciutadans en qualsevol de les dues llengües oficials. I que són precisament els ciutadans els que han d'establir en quina de les dues llengües s'ha de dur a terme el contacte amb els servidors públics.

Però és evident que (almanco encara) no vivim en un país normal. Una de les dues llengües oficials és coneguda per pràcticament el cent per cent de la població. I, per descomptat, s'hi poden expressar el cent per cent dels servidors públics de la nostra comunitat autònoma. L'altra, emperò, encara que sigui la "pròpia" de la comunitat autònoma, hi ha una part de la població, i fins i tot una part dels servidors públics, que no poden utilitzar-la amb un mínim de competència i de fluïdesa. Sembla totalment lògic, doncs, que aquells servidors públics que encara no estan capacitats per utilitzar normalment les dues llengües oficials rebin aquesta capacitació.

L'oficialitat lingüística, com no deuen desconèixer els responsables de cap institució pública, comporta, de manera automàtica, tota una sèrie de drets. Fins i tot la no oficialitat lingüística en comporta. De fet, segons la Declaració Universal de Drets Lingüístics, auspiciada per la UNESCO i signada a Barcelona l'any 1996, hi ha drets lingüístics que tot parlant els té, de manera natural, encara que la seua llengua no sigui oficial enlloc. Però bé, amb l'oficialitat, la qüestió dels drets dels parlants queda fora de tot dubte. Així, per exemple, qualsevol parlant, a les Illes Balears, té dret a adreçar-se a qualsevol administració (tant a la municipal, autonòmica o estatal) en la llengua oficial que triï. Per tant, qualsevol ciutadà catalanoparlant es pot adreçar a qualsevol administració (policia nacional i guàrdia civil incloses) en llengua catalana. I, des de l'administració, no se'ls pot exigir, en cap cas, el canvi de llengua. Ni es pot fer res que vagi en perjudici del ciutadà per la llengua que hagi utilitzat. Vull dir, per exemple, que no es pot tardar més temps a tramitar una denúncia, posem per cas, perquè qui la formula ho faci en llengua catalana.

Això implica, necessàriament, que cal comptar amb el nombre suficient d'agents formats en llengua catalana perquè l'atenció al públic hi sigui fàcil i fluïda, sense cap tipus d'entrebancs per als usuaris. Per facilitar-ho, trob que resulta del tot imprescindible el suport entre adminsitracions (que és del que estam parlant). Així, els que poden fer formació en català -depenents del Govern de les Illes Balears- en faran a aquells que en necessiten (els agents dels cossos de seguretat de l'Estat que encara no dominen la llengua catalana). I tot es du a terme amb la voluntat d'atendre de la millor manera possible el públic (i, correlativament, de respectar els drets lingüístics de tots els ciutadans de les Illes Balears).

El que no s'explica és que, tenint un Estatut d'Autonomia (part del bagatge constitucional espanyol, per cert) que data de principis dels anys vuitanta del segle passat, una Llei de Normalització Lingüística de mitjans de la mateixa dècada, una ratificació espanyola de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries de finals del mateix període i àdhuc una Declaració Universal dels Drets Lingüístics aixoplugada per l'ONU encara hi hagi servidors públics, en un territori autònom d'un estat membre de la Unió Europea que no en dominin les dues llengües oficials. Però, com deim a Eivissa, mai no és tard si la ditxa és bona.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El documental 'Margalida' cerca finançament

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La productora Novembre Films presenta 'Margalida', un documental sobre l’eterna amant de Salvador Puig Antich i la protagonista de la coneguda cançó de Joan Isaac 'A Margalida'.

Després d’un any rodant, l’equip format per Constança Amengual, Francesca Mas i Joan Lluís Oliver inicia ara una campanya de micromecenatge per a poder fer front a la postproducció i veure el documental acabat.

La campanya està sent tot un èxit. Durant els primers 20 dies hi han participat més de 130 persones i ja s’ha assolit la xifra mínima de 6.000 euros. L’equip està molt content i agraït a tots els cofinançadors. És el seu primer projecte professional i fins ara els havia resultat molt complicat trobar finançament. L’objectiu és arribar als 10.000 euros i destinar aquests doblers al muntatge, la correcció del so i el color, la composició musical i els drets d’imatge, entre altres despeses.

Una història d’amor inacabada
'Margalida' neix a partir del misteri d'una cançó, 'A Margalida', que va ser clau en la lluita antifranquista dels anys 70 a l'Estat espanyol. Parla d'una dona desapareguda que a vint anys va veure com la vida se li trencava en ser assassinat l’home amb qui tot just havia començat una història d’amor: Salvador Puig Antich. El jove anarquista va ser el darrer condemnat a mort per garrot durant la dictadura de Franco. Ell tenia 24 anys i ella 21.

Després d’aquest fet traumàtic, la protagonista va abandonar l’entorn del seu amant. Ara, però, Margalida ja no està perduda: és a Mallorca i té 66 anys. Amb l’aparició d’uns joves cineastes que s’interessen per la seva història, està preparada per parlar i fer front als fantasmes del passat 45 anys després. El leitmotiv del documental és un viatge físic i emocional de la protagonista a Barcelona a un homenatge a Salvador. L’amor dels dos joves va quedar suspès en el temps i aquest viatge es concep com un retorn a una època passada, una espècie de catarsi per tancar el cercle i tornar al present, a Mallorca.

Aquest és el primer documental de Constança Amengual, Francesca Mas (directores) i Joan Lluís Oliver (director de fotografia). Tots tres estan formats en l'àmbit de l’audiovisual i el cinema i tenen experiència en vídeo, televisió, premsa i comunicació. Els joves cineastes consideren que aquest és un documental necessari avui dia per les ferides obertes del franquisme i per parlar d’històries personals més que dels grans herois. Sobretot, però, creuen que 'Margalida' emociona perquè explica per damunt de tot una història d’amor i de supervivència.

El documental té certa voluntat artística i per això han prescindit del clàssic format d’entrevistes i s’han limitat a seguir l'evolució de la protagonista, convertint-se en els seus companys de viatge.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El Col·legi Sant Antoni Abat de Son Ferriol inaugura un mural de 100 m2 dedicat a Sant Antoni

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

En el marc d'actuacions entorn a la figura de Sant Antoni que es duen a terme a Son Ferriol, en col·laboració amb la Comissió de Sant Antoni i la parròquia, el Col·legi Sant Antoni Abat inaugura aquest divendres un mural de 100 metres quadrats pintat a la façana del centre escolar. El reconegut pintor Tià Zanoguera, exalumne del centre, està immers en la creació d’aquesta obra des de fa mesos.

Tià Zanoguera és un artista multidisciplinar que ha treballat l’escultura, l’escenografia, el disseny, l’animació, la poesia i, sobretot, la pintura. Llicenciat en Belles Arts per la Facultat Sant Jordi de Barcelona, ha dedicat la seva investigació a Lucian Freud i el tema de la carn a la pintura.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. La Policia espanyola escorcolla locals dels United Tribuns a Palma, Barcelona, Tarragona i València

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La Policia espanyola ha iniciat aquest dijous al matí una sèrie d'escorcolls a Palma, Barcelona, Tarragona i València en locals de l'organització United Tribuns Nomads Spain, una banda d'estètica motera i rockera d'origen alemany, que podria estar relacionada amb el tràfic de drogues.

Segons la policia, l'organització hauria experimentat un ràpid creixement en «el control del tràfic de drogues» en diversos locals d'oci nocturn, festes clandestines i prostíbuls de Mallorca en què els seus membres treballarien en els equips de seguretat.

A més, la policia els investiga també per, presumptament, «haver fet gala d'una violència extrema en els enfrontaments violents amb altres bandes rivals» radicades a l'illa i amb els 'hooligans' del Reial Club Esportiu Mallorca.

Fa dos anys l'organització United Tribuns va triar Mallorca com el lloc on crear el seu primer capítol a l'Estat espanyol i, des de llavors, s'ha anat expandint amb altres capítols a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona i Tenerife. Actualment tenen un altre projecte d'obertura a la ciutat de València.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Sant Antoni poble a poble

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Artà

A Artà, Sant Antoni és la cita més esperada de l'any, els artanencs i artanenques es vesteixen amb la camisa blanca i el mocador vermell per a congregar-se a la casa des Trull, enguany, a ca l'Obrer Miquel Cursach, d'on els dos dimonis, Biel Ferriol i Xisco Sansó, Mosca Júnior, a les nou en punt del matí fan brollar la passió santantoniera. A partir d'aquest moment el fervor popular innunda els carrers d'Artà amb el recorregut dels dimonis.

Manacor

L'entusiasme santantonier s'apodera de Manacor el 16 de gener a les 14.15 hores en punt. El Dimoni Gros, els dimonions, Sant Antoni, el baciner i la comitiva de músics surten de cas Baciner. Mentrestant, milers de persones es concentren a esperar l'entrada triomfal de Sant Antoni i els Dimonis en la plaça del Convent. Després dels balls a la plaça del Convent, la comitiva puja a la sala de plens on el Dimoni Gros s'asseu en la cadira presidencial del batle Miquel Oliver. La festa continua amb el recorregut pels elaborats foguerons. Un altre dels moments imprescindibles del Sant Antoni de Manacor són les Completes que a les 19.30 hores omplen de sentiment i emoció la parròquia de Els Dolors amb els Goigs.

Sa Pobla

La sortida dels dimonis, les Completes, l'espectacle piromusical i les glosses a la calor dels foguerons són els ingredients bàsics del Sant Antoni pobler. A les 14.30 hores del 16 de gener els dimonis i Sant Antoni surten en cercaviles acompanyades per les cantadores. És a les 18.45 hores quan es dóna l'els seus a la revetla amb el cerimonial de la sanció històrica. A les 20 hores cita imprescindible amb les solemnes Completes i el sentit crido de Visca Sant Antoni! pronunciat pel clamater que enguany encarna l'investigador Antoni Celià. A partir de les 21.15 hores totes les mirades estan posades a la plaça Major amb els tradicionals Balls dels dimonis i capgrossos. Mitja hora més tard, té lloc una de les imatges clàssiques del Sant Antoni pobler: el piromusical, tot un espectacle de llums i sons. La Nit Bruixa pren protagonisme després a la calor dels foguerons.

Beneïdes de Muro

Passada la revetla, Muro es converteix en un dels epicentres de la festa de Sant Antoni gràcies a les seves Beneïdes les més vistoses i famoses de Mallorca. A partir de les 15.30 hores del 17 de gener, els animals i les laborioses carrosses centraran el protagonisme d'unes Beneïdes multitudinàries que no defrauden a ningú.

El Pi de Pollença

Una de les tradicions santantonieres més especials de l'illa és el Pi de Pollença. Transportat per centenars de persones en un ambient festiu des de la finca de Ternelles, el pi d'enguany mesura 21,5 metres. Serà a l'horabaixa del 17 de gener quan l'arbre entri a la plça Vella on centenars de persones esperen el moment de plantar l'arbre en el centre perquè els més valents intentin la arribar adalt.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Aquests són els foguerons que se celebren per Sant Antoni a Palma

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Palma també celebra Sant Antoni, abans de Sant Sebastià i ho fa amb els foguerons que hi haurà en diversos barris de la ciutat al llarg d'aquesta setmana i la pròxima. Les associacions de veïnats s'han encarregat d'organitzar-les i de publicar el programa:

–Es Molí Es Rafal-Es Vivero: dijous 16 a partir de les 18 h. en la plaça de l'església Crist Rei
–Porta de Santa Margalida: dijous 16 a partir de les 19 h. al carrer Oms número 31
–Son Dameto-Son Pisà: dijous 16 a partir de les 20 h. al parc de Son Dameto
–Es Fortí: divendres 17 a partir de les 19 h. en la plaça Madrid
–Es Camp Redó: divendres 17 a partir de les 19,30 h. en la plaça París
–S'Olivera de Son Cotoner: divendres 17 a partir de les 20 h. al parc de Son Cotoner
–Sant Nicolau: diumenge 19 a partir de les 20 h. en la plaça Frederic Chopin
–Plataforma veïnal de Son Espanyolet: diumenge 19 a partir de les 20 h. enfront del carrer Alzina, 42
–Tramuntana Cas Capiscol-Son Busquets: divendres 24 a partir de les 20 h. al carrer de la Orquídia, 1
–Es Jonquet: dissabte 25 a partir de les 18 h. en la plaça del Vapor
–Santa Pagesa: dissabte 25 a partir de les 19 h. en la plaça Santa *Pagesa
–Verge de Lluc: dissabte 25 a partir de les 20,30 h. en el pàrquing del carrer Cardenal Cisneros
–Sant Antoni de la platja de Can Pastilla: dissabte 25 a partir de les 20,30 h. al carrer Sertori

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Orgull de festes

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Dia desset sant Antoni,

i el vint sant Sebastià:

qui bones obres farà

no tendrà por al dimoni.

Mallorca bull de festa. sant Antoni, sant Honorat, sant Sebastià i altres diades que encenen el cor de desenes de milers de mallorquins i mallorquines que prenen els carrers, que encenen foguerons, que comparteixen menjues, que canten gloses, que fan festa.

Com a bona societat mediterrània feim festa al carrer, festa humil, festa col·lectiva i cooperativa, festa integradora i festa amb arrels.

Els darrers anys, els sants barbuts han obrat un miracle: la festa s'ha rejovenit, s'ha reinventat i s'ha obert a tothom en una màgica fusió de tradició i modernitat que demostra la vitalitat de la festa i, encara més, de la nostra societat.

És un orgull que les nostres festes siguin el reflex d'un poble digne, i és un desig i una aspiració que les nostres festes siguin, també, la celebració de la nostra solidaritat amb les persones que han hagut de deixar ca seva.

Gaudim de la festa i facem de la cohesió i la solidaritat elements intrínsecs d'aquesta.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Associacions contra el maltractament infantil denuncien la «insuficient resposta de l'administració» pel cas de Mallorca

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

La Federació d'Associacions per a la Prevenció del Maltractament Infantil (FAPMI) ha denunciat públicament aquest dimecres la «insuficient resposta de l'administració pública» davant els menors tutelats víctimes d'explotació sexual que, segons l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), actualment ascendeixen a 16 a l'illa.

«Sembla que la resposta per part de l'administració es mostra insuficient, tenint en compte que l'ingrés i l'estada d'aquestes persones menors d'edat en aquests centres ha de garantir la seva protecció i atenció integral», subratlla la FAPMI en un comunicat.

Per a la Federació, les darreres notícies sobre l'explotació sexual de menors tutelats a Mallorca, «no fan sinó posar de manifest una realitat que passa des de fa anys i per a la qual les administracions semblen no estar preparades».

Segons adverteixen des de la FAPMI, l'explotació sexual infantil i adolescent suposa «un impacte a tots els nivells en la vida de les persones menors d'edat que la pateixen tant a curt com a llarg termini amb una conseqüència immediata: la vulneració del seu dret a una vida lliure de violència».

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. [VÍDEO] Orgull Llonguet versiona Rosalía per a promocionar el Sant Sebastià popular

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Orgull Llonguet ha presentat aquest dimecres el vídeo per a les festes populars que organitzen per Sant Sebastià a Palma.

El col·lectiu palmesà ha explicat que han tret aquest vídeo per a «engrescar els llonguets a sortir al carrer per fer festa popular».

El vídeo, amb el títol 'Fucking poble, men!, és protagonitzat pel caparrot de Bel Rollet qui parodia la cançó 'Milionària' de Rosalía amb la veu de Maria Adrover i una lletra que demana un canvi en les festes de Sant Sebastià.

Enguany, el col·lectiu ha programat 'llonguetades' per al vespre del dissabte 18 de gener; una 'revolta llongueta' el diumenge 19 a les 23 hores davant la Bodega Bellver; i un 'vermut ressacós' el dilluns 20 a les 12 hores a la plaça Raimundo Clar.

Lletra de la cançó 'Fucking poble, men!'

Que jo sé que he nascut per ser estrafolària

Com si em vestís llençant la roba pels aires

Tot lo dia trescant pels carrers de Palma

Sempre ben pentinada com a de gala

I el que voldria és tenir una festa

Ben arrelada i amb sentiment

Però tot això sé que no ho tendré

Si qui ho organitza és l'Ajuntament

I el que voldria és tenir fucking poble, men!

Més torradores i menys concerts

Fucking poble, men!

Més festes com les d'Orgull Llonguet

Porto dos caparrots

Fets a mà per un mestre artesà

I el drac de na Coca, Bang-Bang

Que és fet amb D-I-Y

Tenc un PD contractat

Damunt sa bastida enfilat

Tanco els carrers principals

Amb passacarrers populars

Trobada a les dotze davant sa Bodegueta

Batucada toca, xaranga no espera

Arriba l'hora comença el pregó

El que voldria és tenir fucking poble, men!

Més torradores i menys concerts

Fucking poble, men!

Més festes com les d'Orgull Llonguet

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. March es compromet amb les escoles a retornar durant aquesta legislatura l'assignació reduïda pel romanent

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, ha mostrat aquest dimecres als centres educatius la «voluntat política» de recuperar «com a mínim» els pressuposts de 2019 de cara a l'elaboració dels propers comptes i, així mateix, de tornar-los «en la mesura del possible» durant aquesta legislatura la quantitat de doblers que s'ha vist reduïda a causa dels romanents.

La Llei de pressupostos de la Comunitat per al 2020 incorpora una modificació per la qual l'import dels romanents dels col·legis dels anys anteriors -20 milions en total- s'ha d'incorporar, si s'escau, a l'exercici corrent i, per això, l'assignació designada pot reduir-se.

«Hem arribat a un principi d'acord, volíem recuperar la confiança que havíem perdut i volem posar les bases d'una bona gestió econòmica dels centres tant a curt com a mitjà termini», ha explicat March.

El conseller ha reconegut que varen cometre un «error de comunicació» des de la Conselleria i que, per això, «s'havia creat un malestar que havia de aclarir-se». Per això, ha afirmat que «s'ha fet una proposta oberta, inicial, que s'ha de poder ampliar i modificar en les pròximes reunions».

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. El Consell de Mallorca anuncia la creació d’una Comissió insular per a combatre l’explotació sexual de menors

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dimecres la creació d’una Comissió insular per a combatre l’explotació sexual de menors que comptarà amb representants de la institució insular, Delegació del Govern espanyol, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, i tots els agents implicats en l’atenció a la infància de Mallorca, amb l’objectiu d’intensificar les accions que es duen a terme per a fer front a l’explotació sexual infantil.

Així ho ha donat a conèixer el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Social, Javier de Juan, durant la roda de premsa posterior a la reunió.

Javier de Juan ha destacat que «la col·laboració entre l’IMAS, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil és continua i gràcies a això s’ha pogut fer front a diversos casos relacionats amb l’abús sexual a menors». Aquesta reunió, segons el conseller, ha servit també per a posar sobre la taula «les necessitats de les diferents institucions, establir noves línies de col·laboració, millorar els protocols ja existents i articular millors recursos per pal·liar aquesta xacra social que ens afecta a tots».

En aquest sentit, ha recordat que «tot i que és una situació molt greu, no és una situació nova per a nosaltres, ja que fa anys que hi treballam». El president de l’IMAS ha fet especial incidència en el fet que «no podem permetre de cap manera que el problema es focalitzi en els i les menors, sinó en els seus vertaders responsables, els consumidors».

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. Consultau aquí les 'llonguetades' per Sant Sebastià d'enguany

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

Com ja és tradició per a la celebració de Sant Sebastià a Palma el col·lectiu Orgull Llonguet ha organitzat actes populars, enguany amb el lema 'Ciutat per a qui la torra'.

Segons el col·lectiu, «al voltant de les torradores hi ha vida autoorganitzada d'entitats, AAVV, col·lecitus, confraries... per tant, volem més torradores».

Enguany, hi ha programades 'llonguetades' per al vespre del dissabte 18 de gener; una 'revolta llongueta' el diumenge 19 a les 23 hores davant la Bodega Bellver; i un 'vermut ressacós' el dilluns 20 a les 12 hores a la plaça Raimundo Clar.

...Pulsar para mostrar/ocultar texto. ARCA vol recuperar el túnel del tren situat sota les galeries de la plaça Major per al centre d'interpretació

Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador Meneame Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TwitThis Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 

L'Associació per a la Revitalització de Centres Antics de Palma (ARCA) ha presentat aquest dimecres un projecte per a recuperar el túnel del tren que uneix les galeries de la plaça Major i el Parc de la Mar, i d'aquesta manera posar en marxa el Centre d'Interpretació de la Història de Palma.

ARCA ha detallat que aquest espai de les galeries «pot suposar una oportunitat única» per a cobrir una «necessitat històrica» de Palma, la d'un centre d'interpretació. L'associació ha dit que la fi és «conèixer la Història de Palma, amb activitats educatives i centres de formació, i també per als turistes».

La vicepresidenta de l'entitat que vetlla per la protecció del patrimoni, Àngels Fermoselle, ha explicat avui que aquesta proposta és «un deure històric de la ciutat que no gaudeix d'un equipament així». «No plantegem un museu amb obres d'art, sinó un espai explicatiu de les diferents èpoques històriques», ha dit.

D'altra banda, Fermoselle ha destacat que l'obertura del centre estaria vinculada a la recuperació del túnel ferroviari que arriba fins a sa Murada amb una «oferta explicativa» sobre el transport de mercaderies cap al port i el seu ús durant la Guerra Civil, quan va ser utilitzat com a refugi.

...Otros agregadores para esta fuente:

Agregador accioname Agregador Bitacoras Agregador blinkbits Agregador blinklist Agregador Blogmemes Agregador del.icio.us Agregador digg Agregador diigo Agregador Enchilame Agregador Facebook Agregador favoriting Agregador Fresqui Agregador Furl Agregador Google Agregador i-Gava.Info Agregador jamespot Agregador linkedin Agregador Meneame Agregador minvertirol Agregador Mirlobolsa Agregador Mister Wong Agregador Mixx Agregador MSN Agregador negociame Agregador Neodiario.com Agregador NewsVine Agregador Promotingblogs Agregador Propeller Agregador Reddit Agregador Sphinn Agregador StumbleUpon Agregador Technorati Agregador TOPfn Agregador twine Agregador TwitThis Agregador webalalza Agregador webeame Agregador WIKIO Agregador Windows Live Agregador YahooMyWeb 


Convertido a HTML en 2.5624241828918 segundos